Magazin : O colectie de intalniri inexplicabile (Autor : DAN D. FARCAS)

Ufologul american Albert S. Rosales este unul dintre expertii de frunte pe plan mondial in privinta intalnirilor dintre oameni si entitati umanoide aparent nepamantene: omuleti, giganti, "oameni in negru", creaturi cu infatisare de amfibieni, reptilieni, "cenusii" etc. El a reusit sa adune, intr-o baza de date, aproape 5.000 de rapoarte de acest fel, primite de la martori din toata lumea. Asa cum scrie, "cineva sau ceva incearca sa ne explice prin aceste intalniri ca nu suntem regii Universului si nu suntem in varful lantului evolutionist. Exista si alte entitati, poate chiar printre noi, si fara indoiala au fost aici dintotdeauna".
Spicuim din fondul sau de date cateva exemple, petrecute in anul 2012, fara a mai face comentarii privind credibilitatea marturiilor si fara a mai indica sursele, asa cum ele exista in lista de cazuri. Din pacate, Rosales a anuntat deja ca acesta va fi si ultimul an in care va mai asigura actualizarea colectiei, urmand sa se consacre pe viitor altor proiecte.
• In Atalaya, in apropiere de Sanlucar de Barrameda, langa Cadix, Spania, la o data neprecizata din 2012, martorul, pe nume Ruben, se plimba pe camp. Pentru a permite cainelui sau sa fuga, l-a detasat din lesa. Peste cateva clipe l-a vazut sezand pe bordura soselei. In acelasi timp a zarit un umanoid care a trecut deasupra soselei "plutind" in pozitie orizontala. Umanoidul era mare, slab, de culoare cenusie; totusi, desi Ruben l-a urmarit destul de mult timp, el nu-si amintea alte trasaturi ale infatisarii sale. In fundul campului catre care entitatea se indrepta, s-au aprins niste lumini, ca farurile unui automobil. Apoi aceste lumini au slabit in intensitate si au urcat spre cer. Abia in acest moment martorului i s-a facut frica si s-a intors acasa cat a putut de repede. Si cainele devenise nervos, zgariind usa pentru a intra cat mai repede in casa.

Creaturi si ciudatenii

• Pe 11 februarie 2012, ora 23:20, la Mortegliano, Udine, Italia, un om care lucra in sectorul chimic, se intorcea din schimbul de dupa-masa cu masina, de la Palmanova la Codroipo. In dreptul sensului giratoriu de la Mortegliano erau mai multe masini trase pe dreapta, cu ocupantii coborati si observand ceva. Tanarul, curios, a coborat si el si a vazut, din spate, o entitate inalta de 4 metri, departandu-se pe marginea soselei, fara a se sinchisi de privitori, pana s-a pierdut in intuneric. Picioarele sale semanau cu o "amestecatura" de tendoane, iar capul, rotund, se termina cu un tugui. Martorul a incercat sa faca o fotografie cu telefonul mobil, dar acesta nu functiona. El isi mai aducea aminte ca o mama se straduia sa ascunda imaginea de ochii copiilor ei.
• Pe 14 februarie 2012, ora 22:30, in Ewell, Anglia, Scott Martin cu familia erau intr-un taxi intorcandu-se la domiciliu. Au vazut cu totii o aparitie terifianta, facand salturi de cate 5 metri. Semana cu o creatura legendara care ar fi bantuit zona in secolul XIX, numita "Spring-Heeled Jack". Creatura a fost observata si de alti martori: un contabil si directorul unei firme din localitatea Banstead. Baiatul familiei era atat de inspaimantat incat a refuzat sa doarma singur. Cat despre soferul de taxi, acesta a refuzat sa mai treaca prin zona observatiei.
• Pe 18 martie 2012, la ora 23:45, in sudul comitatului La Fayette din Pennsylvania, un cetatean isi plimba cainele in curtea din spatele casei sale. Fiind o zona rurala, nu era deranjat de nicio lumina. Auzind un zgomot neasteptat, s-a intors si a vazut zburand la circa 16 metri deasupra lui, ceva care semana cu un dragon. Creatura a trecut prin dreptul unei lampi cu aprindere automata, astfel ca martorul l-a putut vedea mai bine. Lungimea sa a fost estimata la 6,5 metri, iar anvergura aripilor, la 5,5 metri. Avea o culoare maro castanie. La capatul fiecarei aripi avea trei sau patru gheare. Creatura s-a ridicat rapid, etaland o coada in forma de sageata si doua picioare. Entitatea parea sa aiba un con in jurul capului, pana pe grumaz. Trasatura care a impresionat cel mai mult martorul a fost culoarea portocaliu roscata a gurii si a ochilor. Creatura a zburat pana la un arbore aflat in fundul curtii, apoi mai incolo spre o padure. Martorul a auzit si un sunet gutural, ceva ca o sirena de ceata de pe un vapor. Observatia a durat cam 20 de secunde.
• Pe 23 aprilie 2012, intre orele 00:30 si 01:00 din zori, in comitatul Washington din Pennsylvania, un cuplu dormea linistit. La un moment dat, un zgomot inexplicabil a trezit sotul, care, nedumerit si-a trezit si sotia pentru a identifica ce se intampla. Ea s-a dus la geam, unde a vazut un "cerb" iesind din apa unui parau, aflat la 5-6 metri distanta. El a deschis fereastra, pentru a vedea mai bine aparitia. Era un animal de talia unui cerb, dar nu era clar de ce s-ar tavali in apa si ar scoate sunetele auzite. Creatura s-a intors catre martori. Era ceva mai mare decat un cerb, avea culoarea maro, avea o "fata" asemanatoare cu cea a unui cerb, dar botul era ceva mai scurt.Aparitia i-a privit cu ochii sai cat niste mingi de golf si avand culoare rosie. Cand sotul se pregatea sa iasa din casa pentru a o examina mai bine, spre uluirea celor doi, creatura si-a luat zborul, ridicandu-se intr-un unghi de 45s. Nici barbatul nici femeia nu au zarit batai de aripi.

Intamplari pe sosele

• In seara zilei de 21 mai 2012, doi barbati se intorceau spre casa, in oraselul Superior, din statul Wisconsin, dupa o partida de golf si o cina. Rulau cu masina pe un drum lateral. Inainte de a coti spre dreapta, pentru a iesi in soseaua care duce spre partea de est a localitatii, au zarit o entitate umanoida inalta de 2,5 la 3 metri, care a traversat soseaua, coborand spre padurea de pe margine. Soferul a franat brusc, pasagerul de alaturi a strigat "e un extraterestru!", dupa care, intrucat masina era oprita, a inceput sa tipe: "mergi, mergi, mergi!". Cei doi s-au dus apoi la niste cunostinte, cu care s-au intors sa examineze imprejurimile, dar n-au gasit nimic.Entitatea avea un cap imens, in forma de coroana, de dimensiunile unui abdomen uman, o privire "de tip dur", picioare lungi si fine. Nu parea deloc infricosat de cele ce se petreceau in jurul sau.
• Pe 24 mai 2012, la ora 21:30, intr-un loc neprecizat din statul Iowa, trei vecini discutau despre recenta observare a unui glob luminos deasupra caii ferate, la o distanta de nici 25 de metri. Apoi, cand si-au indreptat privirile catre locul observatiei, au vazut o entitate cu infatisare omeneasca, care emana lumina din torace, avea par blond si masura circa 2,5 metri. Vecinul cel mai apropiat si-a strigat prietenii sa vina si ei, dar entitatea a disparut rapid. Dupa aceasta intalnire, martorul s-a simtit permanent supravegheat. Si un alt vecin a facut aceeasi observatie.
• Pe 25 mai 2012, seara, in Clinton, Missouri, sase martori au luat cina la un restaurant. Pentru a merge acasa, au folosit 2 automobile, cu 2 pasageri in prima masina si 4 in cea de a doua. Pe autostrada No 7 s-au oprit la un stop rosu si au observat o nava, plutind sub plafonul de nori. De-a lungul sau, se vedeau geamuri rectangulare, care emiteau o lumina rosie-portocalie. Cei doi pasageri din prima masina spun ca au vazut, in spatele ferestrelor, si "umanoizi", subtiri, stand in picioare. Pasagerii din cea de a doua masina n-au vazut decat ferestre luminate. Nava avea o culoare inchisa si nu i se putea distinge conturul in mijlocul obscuritatii norilor. Pasagerii din prima masina, puternic marcati de intalnire, au refuzat sa vorbeasca despre aceasta "istorie".
• Pe 2 iunie 2012, noaptea, in orasul Abilene, Texas, o femeie s-a trezit si a vazut in dreptul ferestrei o umbra cu capul enorm si gatul subtire. Umbra se deplasa lent. Femeia se intreba cum de cainele nu a latrat si a inceput sa fie cuprinsa de groaza. A aparut o umbra si la cealalta fereastra, cu un soi de "Y" deasupra. Ea si-a trezit sotul, care a luat arma si a plecat sa vada ce se intampla. Desi au aprins toate luminile, nu au mai vazut nimic.
• Pe 9 iunie 2012, in cursul noptii, in orasul Modesto din California, martorul a fost trezit din somn de o lumina alb verzuie, circulara (cam cat o moneda), venind dinspre podea.Apoi a zarit o aparitie stranie, transparenta ca meduzele. Uimit, el a simtit in camera o energie ca acelea care face sa vibreze aerul deasupra asfaltului soselelor in zilele foarte fierbinti. Martorul s-a ridicat in coate si a vazut, pentru o secunda, in fata lui, un corp care a disparut imediat, lasand in urma o dara de lumina care a "alunecat" prin crapatura de deasupra usii catre curtea interioara. Martorul a descris entitatea ca semanand cu un ou prajit, fara galbenus, de anvergura unei pizza. In timp ce a traversat camera, obiectele in dreptul carora a trecut au capatat o nuanta verzulie si au fost "marite" ca sub efectul unei lupe. Martorul mai crede ca entitatea emana lumina intrucat atunci cand a parasit camera totul a redevenit absolut intunecat.