Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INFP): Magnitudinea cutremurului a fost revizuita la 5,3 grade
Magnitudinea seismului produs miercuri, la ora 1:20, in zona Vrancea a fost revizuita la 5,3 grade pe scara Richter, iar adancimea la 97 km, conform datelor publicate pe site-ul Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INFP). Un cutremur cu magnitudinea de 2,9 pe scara Richter s-a produs miercuri dimineata in zona seismica Vrancea, la ora 5:01, potrivit datelor publicate pe site-ul Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INFP). Seismul a avut loc in judetul Vrancea, la adancimea de 91,1 kilometri. Localitatile cele mai apropiate de epicentru au fost Paltin - 5 kilometri, Focsani - 42 kilometri si Bucuresti -156 kilometri. Este al doilea cutremur produs miercuri dimineata, primul avand loc tot in zona Vrancea, la ora 1:20, cu o magnitudine de 5,3 grade pe scara Richter. Adancimea a fost de 97 de kilometri. Daca, initial, INFP anunta o magnitudine de 5,2 grade pe scara Richter, revizuita la 5,4 grade, acum pe site-ul institutului apare o magnitudine de 5,3 grade pe Richter si adancimea de 98,9 kilometri. Acest seism s-a simtit in Bulgaria si Republica Moldova, conform Centrului Seismologic Euro-Mediteranean (CSEM), fapt care confera o intensitate a miscarii seismice de 5,5 grade. Cel mai important seism din acest an a avut loc loc pe 24 septembrie, la ora locala 2:11, tot in zona Vrancea, avand magnitudinea de 5,3 grade pe Richter.

ORA 2.54 INFP: Magnitudinea cutremurului a fost revizuita la 5,4 grade
Magnitudinea seismului produs miercuri, la ora 1:20, in zona Vrancea a fost revizuita la 5,4 grade pe scara Richter, iar adancimea la 97 km, conform datelor publicate pe site-ul Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INFP). Anterior, INFP anuntase o magnitudine de 5,2 grade si o adancime de 97,5 km. Conform Centrului Seismologic Euro-Mediteranean (CSEM), cutremurul s-a produs la o distanta de 137 km nord de Bucuresti, 54 km vest de Focsani si 18 km nord de Lopatari (judetul Buzau). Seismul s-a simtit si in Bulgaria si Republica Moldova, precizeaza CSEM, care da o intensitate a miscarii seismice de 5,5 grade. Cel mai important seism din acest an avusese loc pe 24 septembrie, la ora locala 2:11, in zona Vrancea, cu o magnitudine de 5,3 grade pe Richter.