aquiahora.roinformeaza: Ing. chimist cercetator Stefan Manea, directorul companiei Hofigal, lucreaza de o viata in domeniul suplimentelor alimentare pentru ca a avut inca de cand era copil convingerea ca daca-i dai organismului vitaminele, mineralele, dar mai ales INFORMATIA subtila pe care plantele o contin, poti mentine corpul intr-o stare de sanatate buna, atat la nivelul fizicului, cat si la nivelul psihicului.
Frumusetea si reusita acestui proces inseamna o viata suficient de lunga ca sa te poti bucura nu numai de copii si nepoti, ci si de stranepoti, spune zambind cu bunatate una dintre cele mai marcante personalitati ale medicinii naturiste din Romania, ing. chim. cercetator Stefan Manea in debutul unui interviu fabulos despre cauzele spirituale ale cancerului.
Cu rabdarea si cunoasterea sa ne-a descris cum deschidem singuri usa unei boli cu care medicina moderna lupta pe toate fronturile: cancerul.
In interviul de fata ne ajuta sa constientizam in ce masura modul in care reactionam la evenimentele din viata noastra si felul in care ne desfasuram relatiile ne afecteaza pana la nivel de celula.

Gandurile si emotiile noastre creeaza boala

De ce suntem de fapt, bolnavi? Pentru ca nu cunoastem legile conform carora gandurile si emotiile noastre ajung sa se somatizeze si sa creeze boala. Daca vom stapani aceasta cunoastere intr-o zi, vom stapani genialitatea corpului nostru pe care Creatorul l-a dotat cu capacitatea de auto-vindecare.
Nu exista nici cel mai mic disconfort al corpului fizic care sa nu aiba un corespondent emotional. O sa va dau cateva exemple in care ne recunoastem cu totii: incalcarea cu voie sau fara voie a unor legi spirituale obiective care sunt cuprinse si in decalog, relatiile proaste pe care le-am continuat chiar daca ne-au facut rau, in care ne-am simtit judecati, abuzati, faptul ca mintim incontinuu, atat pe ceilalti cat mai ales pe noi insine sunt doar cateva exemple.

Boala apare dupa ce ai trecut printr-o situatie traumatizanta

Am fost si sunt permanent intrebat de ce apare cancerul. Este o intrebare pe care mi-o pun mie insumi de foarte multa vreme. Din punct de vedere medical, pe scurt si pe intelesul tuturor, cancerul apare cand sistemul imunitar nu mai recunoaste celulele bolnave, nu le mai ucide asa cum face de obicei si le ingaduie sa se raspandeasca in tot corpul.
Dar din punct de vedere spiritual, lucrurile trebuie intelese in alta cheie si de acolo trebuie sa incepem sa reparam, bineinteles lasand ultimele cuceri ale stiintei medicale sa faca ce stiu ele mai bine pentru a repara din punct de vedere fizic mecanismul atat de delicat care este corpul omenesc.
Nici o clipa n-o sa indemn la a ignora solutiile medicinii moderne in cazul in care ai o afectiune serioasa, si cancerul este o astfel de boala, spun doar ca trebuie sa declansezi un proces mai complex, la diferite niveluri.
Am ajuns la concluzia ca, fara nici o indoiala, boala apare dupa ce omul a trecut printr-o situatie traumatizanta sau a perceput-o ca fiind traumatizanta. Atentie ca aici este o nuanta extrem de subtila care face o diferente enorma intre ceea ce se intampla de fapt si ceea ce percepem noi ca ni se intampla.

Celulele precanceroase exista in corpul nostru tot timpul, la absolut orice ora

Eu am convingerea ca celulele precanceroase exista in corpul nostru tot timpul, la absolut orice ora. Dar cand omul este sanatos si multumit sistemul imunitar este ca un general care-si conduce ostasii spre victorie si ma refer la celulele killer care intervin si indeparteaza orice intrus. In orice om este prezenta aceasta dinamica.