www.libertatea.ro informeaza: Meteorologii au emis sambata dimineata o informare de Cod Galben de ninsori moderate cantitativ in nord si centrul tarii si precipitatii mixte abundente in nord-est, precum si de viscol in zona montana, valabila de sambata,12 noiembrie, ora 23:00, pana duminica, 13 noiembrie, ora 22:00.
In regiunile nordice si centrale vor predomina ninsorile, in general moderate cantitativ, in nord-est vor fi precipitatii abundente sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare, iar vantul va avea intensificari temporare, cu rafale de peste 50…60 km/h.
In toate zonele de munte va ninge, se va depune strat nou de zapada consistent si vantul va avea intensificari cu viteze ce vor depasi 60…70 km/h, iar pe creste 80…90 km/h, viscolind ninsoarea si determinand scaderea vizibilitatii.
Anterior, meteorologii au emis o informare de ploi moderate cantitativ, intensificari ale vantului si ninsori viscolite in zona de munte, care va viza intreaga tara si care intra in vigoare sambata la ora 16.00.
Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, in perioada sambata, ora 16.00- duminica ora 22.00, aria precipitatiilor va cuprinde treptat toata tara, incepand cu regiunile vestice si sud-vestice. Cantitatile de apa vor depasi local 20 l/mp si pe arii restranse 40…50 l/mp, in special in zona montana,, Transilvania si Moldova.
Vor fi ploi pe arii extinse, iar incepand din a doua parte a noptii de sambata spre duminica (12/13 noiembrie) si pe parcursul zilei de duminica, ploile se vor transforma in lapovita si ninsoare in nord, nord-est, centru si trecator in vest.