Albicanii Candida pot fi foarte periculosi: atunci cand Candida trece de la forma sa non-patogena la forma patogena, produce structuri numite rizoizi, care penetreaza peretii intestinelor si creeaza "gauri" in peretii intestinelor.
Aceasta permite reziduurilor, bacteriilor si mancarii nedigerate sa intre in fluxul sanguin, cauzand foarte multe probleme neplacute si chiar periculoase. Aceste probleme variaza de la probleme digestive, la urticarii, reflux gastric, pierderi de memorie, dureri articulare si inflamare severa sau chiar probleme ale plamanilor.
Atunci cand Candida devine sistemica poate chiar sa penetreze si sa se manifeste inauntrul fiecarui organ in care ajunge. Poate ajunge in plamani, sinusuri, gura, vagin, sistemul limfatic, esofag, unghii, creier sau tractul urinar. Acesta este motivul pentru care candida este periculoasa daca ramane netratata.
De asemenea, este arhicunoscut faptul ca infectia cu candida produce mai mult de 75 de substante toxice care sunt daunatoare corpului uman. Doua din aceste toxine - etanol si canditoxina - au un efect negativ asupra creierului si pot interveni in procesele biochimice. Aceste doua toxine sunt ACELEASI cu cele injectate in sobolani, care cauzeaza paralizia membrelor sau chiar moarte.
In cazul oamenilor, canditoxina si etanolul pot cauza o multime de probleme de sanatate: infectii vaginale, mancarime a pielii, ulceratii orale, urticarii, eczeme, dureri articulare, balonare, diaree cronica, artrita, constipare, arsuri la stomac, tulburari ale somnului, lipsa de energie, probleme cronice ale sinusurilor, dureri de cap, probleme de vedere, alergii, mancarimi ale zonelor intime etc.

Sursa : tratament-naturist-candida.com