AMOSNEWS: O toamna cu caderi de capete
(Continuare)

Facem aceasta precizare ca sa nu existe dubii prea mari cu privire la serviciul strain care a vegheat asupra ascensiunii lui G.O. din carciuma ,,Drumetul vesel" la Palatul Victoria. Toate planurile de studii si cercetare doctorala, date de profesorul impostor discipolilor sai, erau, in parte, si tematici de culegere de informatii confidentiale ori secrete, asupra domeniilor din care proveneau doctoranzii: Servicii secrete, directii operative din armata si interne, Parchete, comisii parlamentare speciale etc. Sefii contraspionajului erau si ei, in acest timp, doctoranzii lui Oprea? Mai rau, erau sefii lor!
Ajuns stapanul serviciilor departamentale, total lipsit de imaginatie, viceprim-ministrul de la Interne (exact ca si Alexandru Draghici, un model cumva?!) a recurs la o practica parainstitutionala, uzitata si de Virgil Magureanu. A adunat in cateva sedii, conspirate ca resedinte private, grupe operative speciale formate din fosti ofiteri ai structurilor secrete, de toate specialitatile - contrainformatori, sefi de retele de informatori in lumea politica si mediile conexe, inclusiv bordelurile de lux clandestine (frecventate de cei pentru care puterea este si afrodisiac!), investigatori, filori, hackeri, maestri ai interceptarilor ilegale, manipulatori de ,,acoperiti" clandestini s.a. - pe care i-a pus la treaba. La ce fel de treaba? Nu una legala, nu una curata, nu una benefica serviciului national credincios, datorat natiunii. O treaba foarte periculoasa pentru stabilitatea politica si ordinea constitutionala, de felul celor pe care mafia italiana, Loja Propaganda Due si cateva servicii straine le-au impus, tot parainstitutional, in practica serviciilor secrete ale Italiei in deceniile din a doua jumatate a veacului trecut. Rezultatele se cunosc. Actorii au fost condamnati pentru atentate la adresa Constitutiei Republicii Italia. Au populat si inchisorile, iar Betinno Craxi si-a incheiat penibil si rusinos o lunga cariera politica.
Sunt pe acolo, prin acele grupe de comando si politie politica, si niste generali, fosti inalti demnitari in sistemul de securitate. A cui securitate, ne intrebam acum, vazandu-le disponibilitatea in scopuri cetoase, dar mai cu seama periculoase?
Nici Traian Basescu, nici Victor Ponta, nici Gabriel Oprea si altii ca el, din alte structuri, care confunda sistemul informativ secret al statului roman cu instrumentele puterii lor personale, puse in serviciul unor interese straine securitatii nationale, grav vulnerabilizate prin aceste devieri anticonstitutionale, nu se vor putea sustrage raspunderii pentru consecintele imputabile. Mai devreme sau mai tarziu, cei care se folosesc de constiintele si mainile lor murdare nu-i vor mai recunoaste si-i vor renega, pentru a se salva pe ei.
De ce s-a impacientat insarcinatul cu afaceri al SUA?
Din cauza precedentului Omar Hayssam, cand fostul caraus maritim de arme, ajuns presedinte al Romaniei, a crezut ca se pricepe mai bine la operatiunile speciale, decat serviciile secrete americane, rusesti, israeliene sau britanice, reusind sa le strice un proiect de amploare regionala, cu greu si indelung pus in opera.
Inainte de Traian Basescu, Ion Iliescu stia si el, aproximativ, caci nu-l prea interesau detaliile tehnice, care sunt mizele unora in cazul lui Omar Hayssam. Inteligent, precaut si cu o zestre de experienta speciala, Iliescu a fost rezervat, chiar sceptic, recomandand temporizare, daca nu se mai poate da inapoi. Asa s-a si intamplat...
Omar a gresit, nu s-a conformat liniei de conduita prestabilite, a crezut ca-si poate permite orice, a picat intr-un flagrant...
Cutremur!
Zeci de victime ale corupatorului au venit pe la servicii sa se predea si sa colaboreze. Gabriel Oprea avea de decontat cea mai mare nota de plata, urmat de celebrul combinator al P.S.D.-ului. Pe ambii insa, printre multi altii, Munaf i-a decartat anchetatorilor americani.
Ce a urmat se poate doar banui.
Ulterior insa, Basescu a ,,reevaluat" toate partile si a intrat pasionat in joc, mai exact intr-un cleste din care nu s-a mai putut elibera. Anticipandu-se voluntarismul si imprevizbilitatea miscarilor lui Basescu, pentru a se reduce riscul unui nou si mai mare scandal ,,marca Basescu", regia speciala din culise a incercat sa corecteze ,,accidentul" si a iesit ceea ce vedem: o noua si mai mare diversiune, un nou si mai mare scandal, tot ,,marca Basescu".
Consecinta cea mai previzibila este ,,lovitura finala" pe care lumea politica din Romania, interlopa sau nu, o va primi, in numele repararii onoarei familiei prezidentiale, in toamna acestui an, pornindu-se de la o singura premisa: ,,Ai fost ministru, puterea te-a corupt!" sau ,,Esti parlamentar, te-ai ales prin frauda, puterea te-a corupt!".
Coincidenta nefericita este ca acest jihad al talibanului Basescu se va suprapune cu o ampla operatiune a Departamentului Justitiei din SUA, menita a curata mediul de afaceri si scena politica de rechinii coruptiei care ,,prejudiciaza interesele comune ale parteneriatului dintre Romania si Statele Unite". Printre cei vizati s-ar afla si fosti ambasadori ai coruptiei americane in Romania, care au operat in fostele tari comuniste, fara a tine seama de barierele ideologice existente, inca, intre America si Rusia.