Senatorul Alexandru CORDOS a adresat o intrebare d-nei Rovana Plumb Ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, pe tema incluziunii pe piata fortei de munca a persoanelor cu dizabilitati:
'Cu toate ca la nivelul Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice se desfasoara programe de incurajare a angajarii persoanelor cu dizabilitati in campul muncii, in continuare angajatorii sunt reticenti in a face acest pas, iar rata de ocupare ramane una dintre cele mai scazute din Uniunea Europeana.
Din intalnirile avute cu ONG-urile implicate in acest domeniu a rezultat nevoia de promovare a exemplelor de angajare incluziva, deoarece multi angajatori nu au experienta in relationarea cu persoanele cu nevoi speciale.
Doamna ministru, avand in vedere faptul ca sustineti incadrarea in munca a tuturor categoriilor sociale, va rog sa-mi raspundeti care este punctul de vedere al Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice referitor la aceasta problematica si care sunt modalitatile de actiune avute in vedere? '