Avertizare COD GALBEN de ploi si vant in Capitala si 20 de judete. HARTA zonelor afectate. COD GALBEN de ceata in noua judete
Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ploi si vant pentru Bucuresti si 20 de judete din sudul, vestul si centrul tarii, valabila incepand de miercuri, ora 14.00, pana joi, la ora 12.00.
Potrivit avertizarii emise de Administratia Nationala de Meteorologie,ploile se vor extinde in cea mai mare parte a tarii. In Crisana, Banat, Oltenia, sud-vestul si sudul Transilvaniei, iar seara si noaptea si in cea mai mare parte a Munteniei vor cadea cantitati insemnate de apa, care vor depasi local 25 de litri pe metru patrat si izolat 50 de litri pe metru patrat.
Vantul se va intensifica treptat in vestul, in sudul tarii si la munte, zone unde va atinge la rafala 50 de kilometri pe ora, iar pe arii restranse 70 de kilometri pe ora.
In Muntii Banatului si in Carpatii Meridionali, trecator, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare.
Avertizarea cod galben a fost emisa pentru Bucuresti si judetele Ilfov, Calarasi, Giurgiu, Prahova, Dambovita, Teleorman, Arges, Valcea, Olt, Dolj, Gorj, Mehedinti, Caras-Severin, Timis, Arad, Bihor, Alba, Hunedoara, Sibiu si Brasov.
Atentionare cod galben de ceata in noua judete din nordul si estul tarii
Meteorologii au avertizat ca in judetele Neamt, Iasi, Vrancea, Bacau, Vaslui, Galati, Botosani, Suceava si Covasna este ceata, in unele zone vizibilitatea fiind redusa sub 50 de metri.
Avertizarea nowcasting emisa miercuri de Administratia Nationala de Meteorologie este valabila pana la ora 11.30, pe arii extinse in judetele Neamt, Iasi, Vrancea, Bacau si local in Vaslui, Galati, Botosani si Suceava.
De asemenea, judetul Covasna este sub avertizare cod galben de ceata pana la ora 10.00.
In judetele avertizate cu cod galben, inclusiv pe drumurile nationale si europene, ceata reduce vizibilitatea sub 200 de metri si, izolat, sub 50 de metri.