Welcome to Roxania: VESTE BUNA: SCAPAM DE PUDELITA PIVNICERU

De multa vreme am amanat sa scriu despre faptul ca ministra Justitiei incalca legea in forma continuata, inventand proceduri, in loc sa-i trimita lui Basescu procurorii la Cotroceni.
Mona Pivniceru e o mare dezamagire, fiindca e una din extrem de putinele persoane cu privire la care mi-am facut iluzii.
La Mihai Gadea a recunoscut faptul ca incalca legea fiindca asa sunt "poruncile" - termenul ei - de la Bruxelles. A precizat ca n-a reusit s-o convinga pe Reding ca legea trebuie respectata in Romania si ca si-a insusit indicatiile pretioase, anume, acelea de "a largi baza de selectie". Deci a mictiona masiv pe lege.
A mai recunoscut ca Basescu i-a sugerat sa-l numeasca pe Morar conform legii, adica, fara "procedura" inventata paralel cu legea.
Cat e de slaba de-i poate face jocurile lui Basescu! Accepta poruncile de la Bruxelles prin care se tergiverseaza sine die numirea sefilor parchetelor si a adjunctilor lor, pentru ca Basescu sa poata blama USL. Urmeaza si alte numiri in functii inalte, in magistratura, toate aceste numiri constituind miza cea mare, dupa cum a aratat judecatorul Neacsu, cel eliminat din CSM la modul punitiv flagrant si despre care ministra nici nu pomeneste, asa cum n-am auzit-o vreodata sa pomeneasca de politia politica aplicata grosolan si in sistemul judiciar.
In loc sa se comporte ca o pudelita, trebuia sa relateze la Bruxelles realitatea si anume ca statul de drept si democratia sunt calcate in picioare in Romania de catre Basescu si mafia lui. Sa fi prezentat datele si faptele, ca sa se vada ca nu suntem prostii lor, cu care pot sa faca tot ce vor niste birocrati impaiati de la Bruxelles, nealesi de nimeni.
Si dupa ce ca se comporta ancilar, Mona Pivniceru se mai si grozaveste ca ea e jurist si nu poate actiona ca politician. Fals! Exact ca un politician de joasa speta s-a comportat, in loc sa fi demisionat, asa cum i-ar fi dictat demnitatea: de om si de jurist. Daca o avea.
Incununarea succesului, a spus ca Morar e liber sa candideze pentru functia de Procuror General, "va fi selectat pe lista scurta", iar ea, ministra pudelita, "va medita" daca va fi propus la Cotroceni.
Mona Pivniceru nu se simte sa se care, dupa ce si-a batut joc nu doar de atatea asteptari ale opiniei publice si mai ales, ale colegilor ei, ci de insasi soarta tarii, care nu se poate elibera de basecuritate, pana ce nu se elibereaza sistemul judiciar.
Noroc ca a gasit Crin Antonescu metoda sa ne scape de ea, tot asa cum a scapat PNL de Elwis, prin trimiterea la TVR. Mona Pivniceru va fi trimisa la Curtea Constitutionala, ceea ce isi doreste si pentru care, probabil, a facut si atatea concesii, ca sa nu intampine obstructii in atingerea obiectivului personal de a o inlocui pe Aspazia Cojocaru, penala tuturor recompenselor, in detrimentul vointei poporului roman.
Curtea Constitutionala va trebui desfiintata prin Constitutie, iar rolul ei sa fie preluat de o sectie speciala a Inaltei Curti, asa cum a promis Crin. Acum revizuirea e in mana lui.
Din partea mea: Mona Pivniceru, demisia! A facut servicii uriase - si rusinoase - lui Basescu, basecuritatii, in general.
Romania are nevoie de un ministru tare la Justitie, intransigent si fara disponibilitate de a tranzactiona principiile. Daca ministru era Norica Nicolai, pana acum era numita si mama sefilor Parchetelor. Cu ea nu-i mergea impostorului. Nici cu Tudor Chiuariu.