Senatoarea Doina Silistru a sustinut o declaratie politica, de la tribuna Senatului Romaniei, intitulata: Inainte de a recurge la arme! Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice.
Intre doua tragedii, una romaneasca, alta franceza - si oare cate altele vor mai urma? -, parca nu mai avem rabdarea si suflul sa analizam ce ni se intampla. Unde eram ieri, unde suntem astazi, unde vom ajunge maine?! Sunt intrebari atat personale, cat si ale unei natiuni intregi. Europa insasi, lumea intreaga pare a nu mai sti incotro se indreapta. Totul se intampla prea repede, prea brutal. Mor, nedrept, prea multi copii, ne omoara, la fel de nedrept, din ce in ce mai multi teroristi. Nu vreau sa fiu patetica, dar sunt sigura ca nelinistea creste in toti, indiferent de religie, nationalitate sau tara. Suntem din ce in ce mai speriati, mai ezitanti si, stiti, atunci ne e frica sa facem pasul urmator, drumul insusi devine, dintr-un parcurs previzibil de la punctul a la punctul b, o aventura lipsita de reguli. Suntem in haos. Europa stinge luminile altadata calauzitoare si datatoare de incredere si speranta; lumineaza doar exploziile si tevile armelor. Si e nedrept.
Nedreapta e si politica. Mereu a fost asa - n-ar trebui sa ne plangem. Sa avem un regret, da. Luni, am pus cifrele guvernarii PSD la dispozitia romanilor. Cifrele nu mint; arata exact unde suntem si, cu un dram de memorie, daca timpul ne-ar permite, ne amintim de unde am plecat. Unde vom ajunge, asta nici chiar cei care, astazi, vor sa ne traseze noul drum nu o stiu. E razboi si in politica romaneasca si, sa nu uite cei pentru care zanganitul armelor este muzica, singurii sacrificati sunt oamenii simpli. Au mai fost, vor fi in continuare.
Am avut o guvernare buna - cea mai buna in anii scurti de la Revolutie. Nu a fost suficient. Romania a iesit din criza si a cunoscut cea mai mare crestere economica din Uniunea Europeana. Nu a fost, de asemenea, suficient. Au fost marite pensiile, salariile si alocatiile. Nici asta nu a fost de-ajuns. Chiar nu stiu ce-ar mai fi trebuit sa facem ca linistea sa dainuie, cata vreme am facut chiar mai mult decat am promis in 2012. Cu toate astea, e razboi. O parte din noi toti au uitat o lectie fundamentala: inainte de a recurge la arme, inteleptul trebuie sa incerce totul. Voi ati incercat?