www.kanald.ro informeaza: In ultimii 10 ani, numarul femeilor care aleg sa nasca dupa implinirea varstei de 40 de ani s-a triplat. Exemple sunt destule! De la vedete, celebritati pana la femei obisnuite.
Ideea ca trebuie sa ai primul copil pana in 30 de ani este de-a dreptul depasita. In Romania, multe femei aleg sa devina mame dupa implinirea varstei de 35 de ani. Fenomenul este in continua crestere, iar specialistii se intreaba daca este bine ca o femeie sa devina mama la o varsta la care mama sau bunica ei era la menopauza.
S-a lansat ideea potrivit careia tendinta ca femeile sa devina mame cand se apropie de menopauza ar putea fi provocata de cauze naturale, biologice, o consecinta a faptului ca in ultimii 200 de ani speranta de viata a crescut semnificativ odata cu industrializarea.
Studiile arata ca un copil care se naste in prezent intr-un stat dezvoltat are o speranta de viata de aproximativ 100 de ani. Probabil asa s-ar explica de ce mama lui l-a nascut la o varsta intre 40 - 50 de ani.
Statisticile spun ca unui copil ai carui parinti sunt trecuti de prima tinerete, i se ofera mai multa atentie si intelegere si va creste fara sa simta presiunea financiara care apasa de obicei oamenii tineri, aflati la inceput de drum. Un astfel de copil se va dezvolta intr-un mediu mai stabil emotional si financiar.
Nici mamicile mai tinere nu sunt date la o parte. Specialistii spun ca ele au instincte mai bune si pot anticipa din timp nevoile bebelusului, creand inca de timpuriu un atasament emotional puternic intre ele si copil.
Este adevarat ca medicina a avansat cu tramentele de fertilitate sau procedurile prin care puteti ramene insarcinate, dar nu toate dau rezultate. Specialistii avertizeaza ca natura are legile ei, iar fertilitatea unei femei scade dramatic dupa varsta de 35 de ani.
Asa ca doamnelor si domnisoarelor care vreti sa deveniti mamici, ganditi-va ce puneti pe primul plan! Cariera si stabilitate financiara sau implinirea prin viata de familie?