b365.ro: FESTIVALUL PESTELUI IN PARCUL HERASTRAU
Daca sunteti amatori de peste, va asteptam in perioada 10-12 Octombrie in Parcul Herastrau pe Aleea Mickael Jackson la Festivalul "Pestelui" .
Festivalul se desfasoara in stricta colaborare cu Patronatul National Al Pestelui.
Vedeta festivalului va fi borsul de peste, intr-un ceaun de 1500 litri nu mai putin de 2000 de portii urmand sa fie gatite si distribuite (200 cu titlu gratuit) in cursul zilei de sambata 11 Octombrie. De asemenea, cei prezenti vor avea ocazia sa incerce peste la gratar: pastrav, scrumbie, macrou, file de crap, rechin, sau saramura de crap, hamsie prajita cu mujdei si mamaliguta, salate de icre de crap si stiuca, sprot marinat si sarat .
Pestele afumat va fi prezent la festival intr-o varietate de sortimente: batog de crap afumat, pastrav in cetina de brad, scrumbie, macrou, sprot si file de hering afumat.
Pe scena amplasata in parc se vor regasi formatii de muzica populara care vor incanta cu cantecele sale vizitatorii festivalului.
Pe langa muzica populara vizitatori sunt asteptati cu diferite cursuri si retete de gatit peste .
In plus pe langa peste, se vor mai regasi terase de alimentatie publica, mustarie traditionala de la Brasov,placinte de casa,mezeluri si delicatese din carne, branzeturi traditionale,dulceturi,compoturi,gogosi ,sarmale din Maramures, dulciuri de casa,articole de hand made,ceramica ,piele ,cafea la nisip,braga si multe altele.