Nidri este o statiune turistica port. Are o plaja rezonablia calitativ, dar care nu se compara cu cele de pe partea de vest sau sud.
Are multe magazine, hoteluri si taverne insiruite pe strada principala - strada pe care seara se opreste accesul masinilor pentru ca este foarte circulata de turisti.
Pentru cumparaturi, in Nidri se gaseste chiar si un super-market, unde preturile sunt mai mici fata de majoritatea magazinelor, dar care se inchide la ora 21:00 (celelalte au program aproape non-stop 07:30-3:00).
Paralel cu strada principala se desfasoara faleza: pe partea stanga - plaja, iar pe dreapta restaurante, taverne si baruri (poti savura un cocktail privind marea si ambarcatiunile ancorate).
Un restaurant bun in Nidri (mancare buna, portii mari, preturi la fel cu celelalte taverne) este Pinewood.
Din portul Nidri se pot cumpara croaziere pe mare, in mai multe variante: unele barci te duc la plajele frumoase din Lefkada, altele viziteaza insulele invecinate: Skorpios, Skorpidi, Madouri, Sparti si Meganisi.
Cu ani in urma, Nidri era doar un sat pescaresc. Majoritatea locuitorilor traiau intr-un sat mic, pe munte, in zonele Rachi, Vavkeri si Platystoma si se ocupau cu agricultura si pescuitul.
Dezvoltarea turistica a dat un impuls orasului, care arata total diferit de cum arata in trecut. Acum cea mai mare parte a locuitorilor s-au mutat langa mare, unde sunt implicati in turism. In zilele de iarna, cand nu mai sunt turisti, se ocupa cu agricultura. Iernile in Lefkada sunt foarte blande, temperatura fiind in jur de 10 grade Celsius.
Arheologul german Dorpfeld, in timpul sapaturilor pentru a gasi Troia, a lansat teoria conform careia Lefkada este Ithaca din cartile lui Homer. Arheologii incearca sa stabileasca si azi daca presupunerile sunt adevarate.