Senatorul social-democrat Coca Florian Laurentiu a declarat, la o intrunire electorala in orasul minier Berbesti, ca scorul electoral pe care PSD il va obtine in judetul Valcea, pe 25 mai, va fi intre 47% si 52%. De asemenea, senatorul PSD a acuzat reprezentantii PNL Valcea de "demagogie" pentru campania electorala facuta in randul minerilor din carierele din judet, acestia acuzandu-i pe social-democrati pentru situatia sociala dramatica a minerilor.
"Cum se schimba omul, acum un an, cand sub sigla USL, liberalii valceni au profitat de imaginea domnului Cilea (liderul PSD Valcea n.r.), au obtinut succese electorale aici, in acest bazin minier. Atunci era un dusman comun — Basescu si PDL. Azi PNL si-a gasit un aliat admirabil in PMP si PDL", a afirmat Laurentiu Coca, el adaugand ca liberalii au dat dovada de aceeasi demagogie prin depunerea in Parlament a motiunii de cenzura numai din motive electorale.
In alta ordine de idei, el a aratat ca din cauza unei exploatari deficitare si a unui management slab, cele doua cariere din Valcea — Berbesti si Alunu, nu pot asigura necesarul de carbune pentru CET Govora, cu care urmeaza sa formeze o noua societate in subordinea Consiliului Judetean Valcea, care a facut in ultimul an mai multe demersuri in acest sens.
"Necesarul de carbune pentru CET Govora este de aproximativ 2 milioane de tone pe an. Cele doua cariere valcene, de la Berbesti si de la Alunu ar fi putut asigura fara probleme peste 1,5 milioane de tone, avand capacitati si utilaje de productie. Insa slabul management si exploatarea deficitara a acestor resurse a facut ca cele doua cariere sa dea sub 1 milion de tone. Ce inseamna asta? Ca CET Govora a trebui sa ia carbune de la alte cariere din judetul Gorj la un pret mai mare, care evident se reflecta in factura consumatorilor. Eu personal ma voi ocupa, cunoscand foarte bine situatia de aici, pentru rezolvarea acestei situatii", a mai afirmat Coca.
Sursa: AGERPRES