Initiativa umanitara sustinuta de Sun Plaza

Zeci de obrajori imbujorati stralucesc in lumina amiezii si tot atatea manute aplauda cu incantare. In Spitalul Marie Curie din Bucuresti astazi e rost numai de veselie, caci Magicianul Teo a sosit cu tolba plina de trucuri, iar tenorul Vlad Mirita si baritonul Iordache Basalic planuiesc sa-l ademeneasca pe Mos Craciun in amfiteatrul spitalului, cu un concert de colinde fermecate.
Astfel au petrecut dupa amiaza zilei de 16 decembrie micutii pacienți din secțiile de oncologie si ortopedie ale Spitalului Marie Curie. Cele cateva ceasuri pline de zambete au fost rezultatul primului pas al campaniei umanitare Impreuna daruim aripi de bucurie, initiata astazi de Sun Plaza.
Pe langa momentele artistice, Sun Plaza a oferit spitalului sute de consumabile, jucarii si produse de igiena personala, ca raspuns la nevoile diferitelor sectii medicale.
Aceast initiativa face parte din angajamentul Sun Plaza de implicare in viara comunitatii si de susținere acordata sectorului medical dedicat copiilor. Eforturile personalului spitalului Marie Curie precum ai voluntarii Hospice Casa Sperantei cu care am stat de vorba, ne-au inspirat in demararea acestui program la care speram sa se alature si vizitatorii centrului comercial, au spus reprezentantii Sun Plaza.
Initiativa Impreuna daruim aripi de bucurie continua in perioada 18 decembrie 2015-31 ianuarie 2016 in incinta centrului comercial Sun Plaza. Cei care doresc sa ii sprijine pe copiii internati in Spitalul Marie Curie sunt invitati sa depuna donatii in bani in urna special amenajata.
Totodata, donatiile pot fi facute direct catre Fundatia Hospice Casa Sperantei, pentru campania sociala Impreuna daruim aripi de bucurie, in contul RO49BPOS85202606441RON01.
Spitalul clinic de urgenta pentru copii Maria Sklodowska Curie are o capacitate de 473 de paturi si trateaza pacienti cu patalogie grava si foarte grava din intreaga tara.
22611 de copii au trecut pragul Spitalului Marie Curie in 2014, pentru a fi tratati. Iar in foarte multe cazuri, diagnosticul a fost neiertator: cancer, boala care rapeste, an de an, bucuria a peste 500 de copii romani.
In tara noastra, rata medie de vindecare a micutilor bolnavi este de 30-60%, in functie de specificul bolii. Iar vindecarea depinde adesea nu doar de dedicarea medicilor, ci si de accesul la medicamente costisitoare, de consiliere psihologica, de un stil de viata supus unor reguli stricte, care impovareaza peste masura familia copilului bolnav, atat financiar, cat si emotional.
Din fericire, depistat la timp si tratat corect, cancerul la copii raspunde mult mai bine la tratament decat la adulti, in ciuda diagnosticarii mult mai dificil de realizat.