Ofiteri din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor- Politia Sectorului 3, in urma cercetarilor, au depistat faptul ca doi cetateni straini cu identitate necunoscuta, prezentandu-se sub identitatile de A. TALAT si C. SEFIK, preiau societati comerciale ce figureaza cu datorii catre bugetul de stat, in scopul sustragerii de la plata sumelor de bani datorate bugetului general consolidat al statului.
In urma verificarilor au fost identificati F.MOHAMED si A.ABDULAZIS, ambii de 30 de ani, cetateni straini, ca fiind persoanele care foloseau pasapoarte falsificate in vederea infiintarii sau preluarii de societati comerciale cu datorii.
Pe parcursul cercetarilor au mai fost identificati alti doi cetateni straini, respectiv H. HUSAM de 26 de ani si M. SHIEKH de 27 de ani, care apar asociati cu F.MOHAMED si A. ABDULAZIS, acestia folosind de asemenea pasapoarte falsificate.
In perioada iulie 2010 - aprilie 2011, cei patru, prezentandu-se sub identitati false, au infiintat sau preluat prin cesiune societati comerciale cu datorii la bugetul de stat, in scopul sustragerii de la plata sumelor datorate.
La data de 06.04.2011, F.MOHAMED si A. ABDULAZIS, au parasit Municipiul Bucuresti, stabilindu-se intr-o locatie din Constanta, unde au luat legatura cu un alt cetatean strain, existand date ca acestia intentionau să preia, folosindu-se de identitati false, alte societati comerciale, urmand sa achizitioneze prin intermediul acestora marfa prin portul Constanta.
Fata de F. MOHAMED si A. ABDULAZIS a fost inceputa urmarirea penala pentru savarsirea infractiunilor de fals material in inscrisuri oficiale, fals privind identitatea, participatie improprie la fals intelectual si determinarea inmatricularii unei societati in temeiul unui act constitutiv fals.
La data de 08.04.2011, au fost retinuti F. MOHAMED si A. ABDULAZIS care au prezentat in vederea identificarii doua pasapoarte, sustinand ca acelea sunt datele lor reale si nu cele cu care figureaza in evidentele Oficiului Roman pentru Imigrari. La aceeasi data, a fost efectuata o perchezitie domiciliara la adresa unde cei doi s-au stabilit pe raza Municipiul Constanta, ocazie cu care au fost identificate documente ce atesta mai multe identitati ale celor in cauza, precum si facturi emise pe societatile comerciale pe care acestia le-au preluat pe baza unor pasapoarte falsificate.
La data de 08.04.2011, H. HUSAM si M. SHIEKH au fost depistati in flagrant la un birou notarial din Bucuresti, dupa ce acestia, folosind două pasapoarte falsificate, care apar ca fiind emise de alte autoritati, le-au prezentat notarului public. Cei doi l-au determinat astfel pe notarul public sa autentifice, fara vinovatie, declaratiile pe proprie raspundere in care acestia foloseau identitatile false, precum si sa legalizeze specimenul de semnatura depus de H. HUSAM care s-a recomandat ca fiind A. SOLIMAN, pentru a le folosi ulterior in calitate de asociati si administratori la o societate comerciala.
Valoarea prejudiciului creat se ridica la aproximativ 150.000 euro.
In urma flagrantului efectuat, la data de 09.04.2011, a fost confirmata rezolutia de incepere a urmaririi penale impotriva lui H. HUSAM si M. SHIEKH, pentru savarsirea infractiunilor de fals material in inscrisuri oficiale, fals in declaratii, fals privind identitatea, si participatie improprie la fals intelectual.
Impotriva celor doi s-a dispus masura retinerii pentru 24 ore.
La data de 09.04.2011, F.MOHAMED, A.ABDULAZIS, H. HUSAM si M. SHIEKH au fost prezentati Judecatoriei Sectorului 3 cu propunere de arestare preventiva din partea Parchetului de pe langa Judecatoria Sector 3, Bucuresti, care a dispus arestarea preventivă a celor patru pe o perioada de 29 de zile.