Hotii care au spart locuinta primarului municipiului Botosani, Catalin Flutur, nu au fost identificati inca de politisti. Desi de la comiterea faptei a trecut mai bine de un an, cazul continua sa figureze cu "autori neidentificati". "Ancheta este inca in lucru, iar cercetarile continua pentru identificarea autorilor si tragerea lor la raspundere", a spus ieri inspectorul principal Daniela Darea, purtator de cuvant in cadrul Inspectoratului Judetean de Politie (IJP).
Spargerea a avut loc in noaptea de 8 spre 9 august 2009, cand primarul era plecat in concediu. Persoane necunoscute ar fi intrat in vila edilului, aflata in cartierul rezidential Alfa Land, si ar fi sustras, potrivit informatiilor oficiale, o caseta de valori. Furtul a fost descoperit a doua zi, cand soferul primarului a venit pentru o verificare de rutina. Angajatul a gasit urme de fortare la usa laterala, iar usa din spate intredeschisa. Ancheta care a urmat a stabilit ca spargerea ar fi fost favorizata si de faptul ca sistemul de alarma cu care era dotata locuinta nu era activat. Mai mult, desi in apropiere sunt mai multe locuinte, iar accesul in cartier este supravegheat, nimeni nu a sesizat momentul in care a fost fortata usa.

Edilul s-a inrudit cu seful politiei

Politistii au audiat un barbat care a sustinut ca i-ar fi vazut pe autorii furtului intr-un bar, a doua zi dupa spargere, insa anchetatorii nu au precizat daca informatiile au fost valorificate sau nu. De altfel, politistii au refuzat sa precizeze daca au fost sustrase si alte obiecte in afara casetei de valori despre care se pomenise la inceputul cercetarilor.
In ciuda acestui semiesec in ancheta, la circa trei luni de la furt, seful IJP, comisarul sef Viorel Serbanoiu, s-a recasatorit, iar nas i-a fost chiar primarul municipiului Catalin Flutur. Mai mult, in luna aprilie, seful Politiei s-a mutat in acelasi cartier rezidential unde a inchiriat o vila pe post de locuinta de serviciu.