b365.ro: Hotelul Marriott se extinde cu trei cladiri noi
Hotelul Marriott se extinde. Un nou corp de cladire cu trei etaje si terasa va fi construit in spatele hotelului. Aici vor fi amenajate un centru de conferinte, spatii comerciale si de birouri, dar si o parcare. De asemenea, in lateralele hotelului vor fi construite alte doua corpuri cu cate un etaj. O pasarela va lega cladirea actuala a hotelului de corpul nou cu trei etaje. Planul Urbanistic Zonal pentru realizarea acestui proiect este supus aprobarii de catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti.
Hotelul Marriott de pe Calea 13 septembrie va fi extins cu trei noi cladiri, potrivit unui Plan Urbanistic Zonal supus aprobarii Consiliului General al Municipiului Bucuresti.
Prin acest PUZ este reglementata posibilitatea de extindere inspre spate a constructiei hotelului cu un corp de cladire P+3 niveluri, ridicat peste parcajul subteran existent, cladire ce va urma sa aiba folosinta de servicii (birouri, sali de conferinte, comert si parcare). Noul corp va putea fi legat de cladirea existenta printr-o pasarela realizata la nivelurile superioare, lasand spatiul liber la nivelul parterului, se precizeaza in proiectul de hotarare.
De asemenea, in lateralele hotelului vor fi construite doua corpuri mici, regim de inaltime p+1, cu functiuni de terasa, comert si servicii.
Conform documentatiei supuse spre aprobare, prezenta masiva a unor institutii ale statului in zona trebuie compensata, astfel incat dupa ora de terminare a programului acestora sa nu devina o regiune depopulata si pustie, iar magazinele prezente in noile cladiri ar putea contribui la atragerea de vizitatori.
Localizat la 2 minute de Palatul Parlamentului, Hotel JW Marriott este adapostit de o cladire imensa structurata pe 8 nivele, pretandu-se in mod special turismului de afaceri si a celui de lux. Actuala cladire a hotelului a fost construita conform planurilor de dezvoltare a Centrului Civic, din perioada comunista. Cladirea urma sa indeplineasca functiunea de casa de oaspeti.