Berbec
Sfarsitul anului, respectiv zilele de 28, 29, 30, 31 decembrie ii solicita din plin pe acelasi nativi care se simt sufocati de treburi si solicitari. Parca totul s-a precipitat in viata lor, parca - zic ei! - niciodata nu au avut atat de multe treburi de facut intr-un rastimp atat de scurt si parca niciodata nu au fost tracasati de atat de multe motive neimportante in economia vietii lor de fiecare zi.

Taur
Unora dintre acesti nativi li se cam termina resursele pentru viziuni globale, probleme de constiinta, disecare a teoriilor, ideologiilor sau chestiunilor majore. Unii s-au dedicat acestor preocupari superioare si li s-a cam taiat de aceste preocupari, altii, pe fondul unei suprasolicitari astrale, motivate de tranzitul planetei Saturn in Scorpion, in opozitie cu Soarele lor natal, au ajuns la concluzia ca au pierdut timpul, drept care se dedica unor activitati practice.

Gemeni
Saptamana solicitanta, inegala ca provocari, ca directii de viata sau ca intensitate resimtita ori traita. O prima provocare priveste abordarea chestiunilor ce tin de mai ales de functie si mai putin sau deloc de meseria de baza. Intentiile personale sunt utopice sau nerealiste, de aceea si sunt percepute de cei din jur in mod eronat.

Rac
In viata Racilor nu se vor activa chiar toate directiile de evolutie personala, sugerate de harta perioadei analizate. Desi, unii, firi mai complexe (dar si mai dificile!), vor reusi aceasta performanta.

Leu
Munca multa harnicie dar si oboseala, rutina si plictis. Solicitante, zilele de 31 decembrie 2015 si 1 ianuarie 2016, 2 si 3 ianuarie pot aduce certuri, izbucniri nervoase (mai ales in familie), ostilitate sau scene sonore pe fondul epuizarii rezervei de rabdare ori poate ca rezultat al efortului de adaptare la stres din ultimele saptamani.

Fecioara
Viata destul de incarcata din punct de vedere afectiv pentru acesti nativi care au de cateva zile, pe sectorul lor natal, Luna neagra. Simpla ei prezenta in zodia Fecioarei, este suficienta pentru a le insufla nativilor apartinatori o lehamite de viata si o revolta interioara continua.

Balanta
Pe harta cerului saptamanii viitoare, cei care s-au nascut in semnul Balantei au un marcaj puternic legat de casa, familia din care provin, patrimoniu si gospodarie. Aspectul nu e nou, dimpotriva, el s-a instalat mai demult, de cand Pluton a intrat in casa a IV-a a cerului nasterii lor.

Scorpion
Problemele majore legate de functie, nume, renume, rang, demnitate si casa sau familie se concentreaza dupa 2 ianuarie 2016 si evolueaza, oscilant pana cand, in prima saptamana a lunii februarie 2016, se va reedita intreaga situatie, ori chiar se va ridica cota de alarma privind intensitatea desfasurarii lui si consecintele ce decurg de aici.

Sagetator
Zilele de 28-29 decembrie 2015 sau 2 - 3 ianuarie 2016 pot sa treaca fara evenimente esentiale pentru multe persoane care apartin acestei zodii. Totusi, cativa, mai ales dintre cei care s-au nascut intre 22 - 28 noiembrie, vor simti primele sfichiuituri de bici” ale nou intratului in zodia lor, Saturn.

Capricorn
Acesti nativi raman si in perioada urmatoarelor saptamani vedete ale zodiacului. Mai au, pana pe 2 ianuarie, de partea lor, in tranzit, planeta Venus, ceea ce le poate conferi mai multa gratie, sensibilitate, caldura sufleteasca sau care ii poate imblanzi pe cei aspri, duri si ursuzi din fire.

Varsator
Pentru unii, in surdina, se ridica tot felul de intrebari legate de starea lor de sanatatea. Unii asculta cu multa atentie organismul, simtind parca niste mesaje discrete pe care acestea le trimite. Altii isi fac o serie de griji cu privire la o terapie ce trebuie acceptata, la un procedeu ce trebuie urmat si asupra caruia nu sunt edificati.

Pesti
Aproape doua zile (dupa - amiaza zilei de 28 si apoi, 29 decembrie), Pestii vor avea Luna in tranzit prin domiciliul lor natal: vor fi un pic mai visatori, mai detasati de constrangerile termenelor fix si a nevoilor stringente (treaba in casa, cumparaturi), parca ar tot vrea sa le lase in seama altcuiva.