BERBEC - Profilaxie si simt al masurii. TAUR - Acordati-va mai mult timp. GEMENI - Estimati-va corect fortele. RAC - Adoptati o viata sanatoasa. LEU - Armonie in trup si in suflet. FECIOARA - Protejati-va sistemul nervos.

BERBEC
Priceperea de a va ocupa de propria persoana va fi recompensata prin lipsa unor afectiuni sistemice serioase. Pentru a evita reactiile alergice de primavara, e bine sa va ocupati de profilaxia lor inca din iarna. Afectiunile mostenite se pot face simtite in ianuarie-februarie. Suprasolicitarea vederii si a sistemului nervos poate duce la probleme cu circulatia cerebrala, aparitia migrenelor pe parcursul intregului an si in special in aprilie, iunie, iulie. Faceti-va o regula din a bea ceaiuri din amestecuri calmante din plante si masati-va talpile inainte de culcare. La inceputul lui februarie si la sfarsitul lui martie e bine sa urmati un regim de crutare pentru pancreas. Saturn va determina sa acordati mai multa atentie imunitatii. De la sfarsitul lui iulie pana la inceputul lui septembrie si in noiembrie veti avea o sensibilitate crescuta la raceli si la procese inflamatoare. In august creste riscul traumatismelor. Afectiunile cronice se pot acutiza de la jumatatea lui august pana la sfarsitul lui septembrie. Punctul slab va fi, cel mai probabil, tractul intestinal.

TAUR
Tema grijii fata de propria sanatate va deveni cea mai importanta in acest an. Trebuie sa invatati sa intelegeti semnalele organismului in legatura cu ce e bine, ce va influenteaza favorabil sanatatea. Pana in august, sub influenta lui Marte, va trebui sa elaborati o pozitie responsabila si activa fata de sanatate. Adoptati o alimentatie corecta si un regim echilibrat de viata, faceti exercitii fizice regulate si consultati medicul in caz de nevoie. in aceasta perioada se pot agrava afectiunile cronice. incercati sa nu ignorati nici macar un simplu guturai sau o durere de gat, stati neaparat la pat pana la vindecarea completa. Exista pericolul de traumatisme la locul de munca si al aparitiei bolilor profesionale, in ianuarie acordati atentie sistemului osos, starii pielii si functionarii rinichilor. Aprilie, iunie, septembrie si octombrie vor fi luni tensionate si pline de stres, de aceea este bine ca in aceste perioade sa reusiti sa va relaxati, sa dormiti suficient, sa nu apelati la calmante si sa evitati

GEMENI
Oricat ar suna de banal, in anul care vine aveti nevoie de un stil de viata sanatos. Intariti-va trupul si sufletul prin gimnastica s calire in mod sistematic. Nu va puneti la incercare organismul nedormind noptile, muncind si agitandu-va toata ziua si man cand pe apucate. Din martie pana in iulie se fac simtite afectiunile cronice. In zona de risc vor fi sistemul osos, articulatiile pielea, mucoasele. Tot acum e posibil sa fie nevoie sa mergeti ma des la stomatolog. in aprilie-mai pot aparea tulburari ale somnului din cauza hiperexcitabilitatii nervoase. incercati sa reduceti ritmul de lucru si pretentiile fata de propria persoana. Bai calde plante calmante, plimbari pe inserat, cartile si muzica preferate lucrul manual inainte de culcare vor favoriza starea de impacare in aprilie-septembrie acordati atentie sistemului urogenital. Nu strica sa faceti o vizita profilactica la specialist. in februarie, dac; se poate, mergeti intr-o statiune balneara - pentru o schimbari de decor si terapie. Nu va suprasolicitati in iunie si octombrie.

RAC
In general, prognoza e favorabila, fara probleme serioase de sanatate, dar cu masuri de intarire a sanatatii. Pana la inceputul lui martie se poate simti o scadere a fortelor si apar disfunctii digestive si in functionarea ficatului. Tot acum este o perioada de agravare a bolilor cronice. in prima jumatate a anului este necesara o abordare complexa a ingrijirii pielii. De asemenea, sunt indicate diverse activitati de intarire a sanatatii: exercitii fizice metodice, alimentatie echilibrata. In acest an o alimentatie nechibzuita duce rapid la acumularea de kilograme in plus. Din ianuarie pana la inceputul lui iulie, sub influenta Lunii Albe, practicile spirituale, de meditatie vor avea efect benefic asupra sanatatii dvs. Tendinta spre boli neasteptate si inflamatoare, spre traumatisme se va manifesta cel mai intens de pe 13 februarie pe 18 martie si la jumatatea lui aprilie. Sistemul dvs. nervos va fi cel mai vulnerabil in februarie, mai, iunie, octombrie.

LEU
In acest an capacitatea de regenerare a organismului va fi la inaltime. Problemele de sanatate vor fi in general determinate de cauze psihosomatice. De aceea, trebuie evitat pesimismul: participati la evenimente distractive si comunicati cu oameni veseli. Controlati-va sistematic tensiunea arteriala si faceti exercitii pentru intretinerea articulatiilor bazinului si ale picioarelor. In prima jumatate a anului vor avea nevoie de sprijin ficatul, pancreasul, aparatul genital si vezica biliara. De asemenea, inclinatia spre excese alimentare va poate largi stomacul si crea probleme cu metabolismul lipidelor. Problemele se vor putea descoperi mai usor la controalele medicale din prima jumatate a anului. In ianuarie-februarie se asteapta o sensibilitate crescuta la afectiunile inflamatoare. In iulie-septembrie nivelul energetic al organismului scade si e bine sa evitati suprasolicitarile fizice si psihice.

FECIOARA
In ianuarie-februarie se pot face simtite afectiunile cronice. Pot fi probleme de circulatie, spasme vasculare, carcei, afectiuni ale inimii si ochilor. In martie-noiembrie incordarile nervoase pot aparea din cauza unor temeri, indoieli, izbucniri emotionale. De aceea straduiti-va sa nu puneti totul la inima si sa dati mai putina importanta aspectelor negative. Renuntati la alimentele iuti si la bauturile alcoolice, uitati-va mai rar la stiri si talk-show-uri. La sfarsitul zilei incercati sa va conectati la ceva pozitiv: muzica preferata, vizionarea unei comedii ori a unui documentar pe teme de arta, jocuri cu copiii, plimbari in natura. De asemenea, trebuie sa va relaxati mai mult si sa dormiti suficient. Aprilie este o luna cu risc mare de traumatisme, in decembrie incercati sa va tineti la distanta de persoanele indoielnice si sa nu riscati fara rost.

Sursa : horoscop-urania.com
(Va urma)