Horoscop general - August 2013

Cu Soarele in Leu, in luna lui august punem mai mult pret pe noi ca individualitate, ne creem singuri punctele de sprijin de care avem nevoie, ne gandim in primul rand la noi. Putem avea vanitati exuberante, fiecare gest devenind o creatie constanta, putem face spectacol ori, cel putin, sa ne dam in spectacol. Dupa 23 ale lunii insa intram probabil intr-o pasa de roboteala continua, dorindu-ne sa dam masura vredniciei noastre, sa iesim in fata mai degraba justificat, bazat pe competente si inzestrari personale. Vom pune de acum accent mai mult pe calitatea noastra de a ne pricepe cat mai bine la ceea ce facem, de a ne eficientiza eforturile.

Altfel, in prima faza rationam probabil destul de confuz, afectat de emotii si trairi personale, deformat de o doza masiva de subiectivism. Din 8 august incepand, putem fi tentati sa comunicam si sa exprimam ceea ce gandim mai ales atunci cand suntem flatati si ni se gadila vanitatea, complimentele fiind probabil marea noastra slabiciune. In plus, pozam foarte mult si ne dam aere, suntem mai demonstrativi si ne place sa ne punem adesea in posturi exagerate, de melodrama ieftina. In ultimele zile ale lunii, gratie lui Mercur intrat in domiciliu in Fecioara, putem deveni mai precisi in afirmatii si mai concentrati pe detaliu, dar si mai taciturni si amar ironici, vorbitori critici, lipsiti de extravaganta.

Afectiv-emotional, in prima jumatate a lunii putem iubi destul de auster si rational, mai putin spectaculos, fara pasiuni desantate si rebele, fara sa ne asumam riscuri sau derapaje extraconjugale. In a doua jumate a lunii insa incepem sa facem uz de gesturi elegante si sentimente alese, de farmec si distinctie, pretuind mai ales placerile de societate si viata mondena. Interrelationam manierat si politicos, facem compromisuri sentimental ca sa placem. Suntem, in iubire, mai diplomati ori preferam sa mintim cuviincios ori, de dragul armoniei in cuplu, nu ne permitem marturisiri prea sincere, scandaloase. In relatiile intime suntem tentati sa respectam un anumit cod de politete, nu ne purtam cum ne vine, nu suntem din cale afara de familiari, dar nici barbari neciopliti.

Altfel, cu toate transaturnienele in miscare aparent retrograda, climatul general se arata a fi unul aflat in plina transformare. Se cer revizuite unele initiative sociale neclare si haotice, tumultoase si imprevizibile, se cer regandite actiunile la scara larga ce denota vitalitate si energie incontrolabila. De asemenea poate fi momentul potrivit pentru a corecta si imbunatati ierarhiile sociale, intregul sistem de organizare sociala.

Miscarea planetelor si evenimentele astrologice

Soarele tranziteaza Leul pana pe 23 august, ora 01:49, cand intra in Fecioara;
Luna plina in Varsator pe 21 august, ora 04:44, Luna noua in Leu pe data de 7 august, ora 00:50;
Mercur parcurge Racul pana pe 8 august, ora 15:05, cand intra in Leu; pe 24 august, ora 01:30, trece in Fecioara;
Venus inainteaza in semnul Fecioarei pana pe 16 august, ora 18:26, cand intra in Balanta;
Marte traverseaza Racul pe intreaga durata a lui august;
Saturn, redevenit direct, traverseaza Scorpionul;
Jupiter parcurge semnul Racului pe intreaga durata a lunii;
Uranus patruleaza in Berbec in miscare aparent retrograda;
Neptun isi continua miscarea aparent retrograda in semnul Pestilor;
Pluton se mentine aparent retrograd in semnul Capricornului.

Sursa: astrodex.ro