Desi nu vede relevanta unei stiri care era deja informatie publica, Hexi Pharma reafirma: nu s-au livrat Suprasept si Thor la spitalul de arsi. Dupa ce a devenit oaia neagra a intregului sistem sanitar romanesc pentru o greseala care nu stim inca cui apartine, Hexi Pharma a fost acuzata astazi si de prostie: i se reproseaza ca a mintit in conditiile in care informatiile erau deja publice. Asadar, reafirmam: nu am livrat cele 2 produse mentionate in ancheta Gazetei Sporturilor catre Spitalul de Arsi. Aceste contracte sunt deja informatii publice independent de ancheta aparuta azi si din pacate nici nu schimba cu nimic situatia de fond.
Thor spRay este un produs gata de lucru care se foloseste prin pulverizare, nu are legatura cu produsul concentrat despre care s-a discutat in ancheta.

Suntem de aceeasi parte

Reprezenntii Hexi Pharma vor sa sublinieze ca sunt la fel de stupefiati si de ingrijorati ca si intregul mediu public referitor la problema Thor si Suprasept. Reamintim ca facem tot ce depinde de noi, ca am inchis fabrica, ca am renuntat la 20 de ani de munca si ca cei 50 de angajati ai fabricii sunt acum acasa, pana aflam exact ce s-a intamplat. Ca tinem toate produsele in depozit, nu numai cele doua, si nu livram nimic pana nu suntem siguri ca totul este in regula.
Am acceptat situatia â€" desfiintarea publica a unei companii romanesti â€" dar faptul ca am ajuns sa fim catalogati astfel ni se pare prea mult.

Nu am mintit!

Inca de la inceputul saptamanii, intreaga comunicare cu presa s-a facut pe baza de adevaruri sau de recunoasterea informatiilor pe care inca nu le avem, nicidecum pe minciuna. Am inteles situatia la adevarata ei gravitate si am plecat capul pana cand vom avea mai multe informatii, dar nu vom accepta sa fim catalogati drept mincinosi si nicidecum drept prosti. In spiritul transparentei si al bunei-credinte, am dat publicitatii lista spitalelor catre care s-au livrat Thor si Suprasept. O informatie care era deja publica, putea fi consultata de oricine si care chiar nu solicita ‚o ancheta'. Sistemul de achizitii publice disponibil online arata ca Spitalul de Arsi a achizitionat Thor Spray, un alt produs decat Thor concentrat; Thor Spray este o substanta care se pulverizeaza ca atare, in timp ce Thor este un produs care se dilueaza 1/200 sau 1/400.
Stim ca in astfel de situatii tendinta este sa aflam ce este in spate, dar va asiguram: in spatele nostru este o fabrica romaneasca, sunt 50 de angajati, multi dintre ei foarte buni specialisti si oameni cu familii si copii si toate sunt azi in pericol. Va asiguram, inca o data, de intreaga noastra cooperare si asteptam intrebari atunci cand sunt neclaritati.