Hedi Hoka este doctor in psihologie, psiholog specialist in dezvoltare personala, antreprenor si autor de carti inspirationale cu o abordare moderna si realista. Personalitate optimista, deschisa, umana si cu adevarat implicata in arta de a oferi ajutor specializat, Hedi este profesionistul care duce dezvoltarea personala la un alt nivel in tara noastra.
Hedi isi dedica experienta academica acumulata in tara si in strainatate (Olanda, Finlanda, Austria, Germania si altele) unui scop nobil: acela de a aduce stiintele comportamentale si descoperirile neuropsihologiei mai aproape de oameni. De ce? "Pentru ca este foarte important sa avem grija de mintea noastra, este cea mai valoroasa resursa", spune Hedi.
Hedi Hoka are peste zece ani de experienta in consiliere psihologica si coaching, fiind membra a Society for Coaching Psychology din Marea Britanie, Colegiului Psihologilor din Romania, a International Leadership Association din S.U.A.  si a Mindfulness Association din Marea Britanie. Este ambasador TEDxCluj si Jamie Oliver, Food Revolution.
A parasit catedra de Psihologie Aplicata UBB, Cluj, pentru a face consiliere psihologica in cabinetul sau particular. "Ma ocup de cazuri subclinice. Am ales practica in defavoarea teoriei pentru ca asa pot sa ii ajut mai mult pe cei care au nevoie. Insa in continuare tin seminare si prezentari pe diverse teme cu abordari psihologice. "
Creativa si generoasa, Hedi a ales sa se dedice scrisului, deoarece o caracterizeaza iubirea pentru oameni. "Cel mai mult imi place sa scriu. Ma face sa uit de mine. Este modul in care daruiesc oamenilor cel mai mult din sufletul si experienta mea."
Hedi Hoka este si autoarea primului CD mindfulness din Romania "Relaxeaza-te", vandut in aproape zece mii de exemplare. Primul din colectia pe care a numit-o "Health and Science". Al doilea urmeaza sa fie publicat in curand, avand titlul sugestiv "Accepta". Pe langa acestea, o serie de povesti terapeutice pentru parinti si copii isi asteapta randul pentru a fi publicate.
Mai presus chiar si de pasiunile sale - psihologia si scrisul - Hedi adora copiii. "Ei ma misca cel mai mult. Ma fac sa vibrez cand sunt cu ei", ii place sa spuna si i se lumineaza privirea. Acesta este motivul pentru care a fondat o gradinita in Cluj Napoca, orasul sau natal. Se numeste BioBee - mascota gradinitei - si e o albinuta nazdravana, foarte indragita de copii. Aventurile prin care trece BioBee sunt publicate deocamdata doar pe blog. "Poate voi reusi odata sa public si aventurile prin care trece acest personaj indragit de copii. Am proiecte multe, frumoase, diverse si incerc sa gasesc timpul fizic pentru a le realiza pe toate", ne spune Hedi.
Un om cu suflet mare, Hedi este mereu acolo unde e nevoie de sprijinul sau, implicandu-se in campanii umanitare. A luat parte la campania "Viitorul suna Ro" (2012), realizat de Income Magazin si Intact Media, despre tineri care s-au intors in Romania, aducand cu ei experiente internationale. Gradinita BioBee are grupe de copii cu nevoi speciale, fiind un proiect de antreprenoriat social. "Imi doresc sa fac lucruri frumoase pentru acesti copii speciali, sa-i ajut constant si in toate felurile posibile. Sper sa adun langa mine cat mai multi oameni".
Pe 22-23 noiembrie a.c., Hedi Hoka va fi speaker invitat la cea de-a 7-a editie a evenimentului de transformare personala "Sarbatoreste-ti Viata", care va avea loc la Cluj-Napoca. Cele doua zile vor fi pline cu seminarii interesante sustinute de speakeri cunoscuti din domeniul stiintei, al dezvoltarii personale si spiritualitatii, ca Delia Muresan, Rita Muresan, Ioan Gyuri Pascu, Bianca Brad, Zoltan Veres, Nicoleta Svarlefus si Dumitru Constantin Dulcan.
Tema abordata de Hedi Hoka va fi "Iubesc sa fiu femeie". "Femeile sanatoase din punct de vedere emotional si mental se bucura, mai presus de toate, ca sunt in viata si se accepta pe sine deplin doar pentru simplul fapt ca sunt fiinte umane. Femeile, azi, au libertatea de a alege sa se bucure de viata. Sunt capabile sa isi asume riscuri si sa faca ceea ce isi doresc cu adevarat. Se pot dedica unor obiective in viata si sa schimbe lumea ca sa o faca mai frumoasa si mai buna." (Dr. Hedi Hoka)