Moshemordechai.ro: Guvernarea in plic

Nimeni nu avea asteptari, nici pretentia, ca USL sa ne aduca o guvernare a ingerilor. Gimnastica guvernarii nu e o expunere a gratiei, ci mai degraba o nadusita opinteala intru saltarea hoitului din stevie. Turul pantalonilor se mai lasa pana la jumatatea feselor, boasele se mai clatina anapoda ca limba clopotului, faciesul aduna multe grimase sub presiunea efortului, ba mai scapa si cate un part, nepoftit si neideologic, in marea opinteala. Totusi, permanenta izbeala a curului de pielea tocita a calului de la care s-au furat manerele, pleznitul cu elan al trambulinei urmat de spectaculoasele aterizari in noada si mai ales neintreruptul concert de parturi care insoteste guvernarea de acum, parca e mult, mult sub linia cea mai de jos a asteptarilor celor mai multi dintre noi. Iar daca asta e, totusi, o guvernare a ingerilor, atunci numele ingerilor sunt: Frigel, Ardel, Rupel, Futel, Belestel. Niciun tratat de angelologie nu va e de folos.
De la inceputul anului, taxa de trecere a podului, la Fetesti, a crescut de doua ori si mai urmeaza. Chestie minora, de mica importanta. Pentru fiecare trei sute de noi gropi din asfalt taxa s-a majorat cu cate un leu. In ritmul asta, in urmatoarele saptamani ma astept ca taxa de pod sa depaseasca salariul mediu pe economie. Daca se aplica principiul gaurilor si la rovinieta, atunci ori vinem casele ca sa platim rovinieta ori vedem toti Romania din avion, asa cum ne-a sfatuit partenerul lui Ponta.
Va amintiti maruntisurile alea pentru care injuram guvernul (guvernele) Boc? Regionalizarea aiurea in tramavai, afacerea gazelor de sist? Se intampla, bine merci, sub progresista guvernare Ponta. Un fel de regionalizare a gazelor de sest (sic!) -cum bine spunea un hatru. Reducerea taxelor s-a rezolvat si ea prin introducerea de noi taxe si anuntate majorari ale celor deja existente. Cu justitia am rezolvat-o, de asemenea. Se ocupa Kovesi de ea. Si Haineala. Altfel, sigur, am avut-o cateva luni ca ministru bibelou pe madam Pivniceru, iar chestia asta ne-a fost de un enorm folos. Adica nu noua, ci domniei sale, care a tacut cuminte si a mai facut un tup in cariera. In rest, bine- merci, la Oltchim domnu’ Dan n-a adus miliardele investitorilor de pe Alpha Centauri si e deranj mare, dar mai avem pe stoc cateva butoaie de "josbasescu" la misto.
Cu ceva tot ne-am ales. PSD-ul si-a implinit visul si are televiziune de partid. "Televiziune"e evident o fortare a termenului, dar functia doboara gradul, mai ales la servicii.
Altfel, pentru toate porcariile impotriva carora am votat si care ni se indeasa acum pe gat, de catre ranjitorii ingeri de la guvernare, ni se ofera explicatii digeste, pe care ar trebui sa le consumam in loc de pesmeti, la zacusca. Mai intai e interesul national. Evident, interesul national cere ca aia care fugarea alegatorii pe tarla, aia care era procuror general pe cand Anastase numara voturile ca Pristanda sa se mai joace o tura de-a sefa. Pe urma mai e argumentul: asa ne cer partenerii europeni. Stop! Pauza! Aveti idee care e numele procurorului general al Germaniei? Dar al Estoniei? Va amintiti cand am fost consultati despre numirea procurorilor in Slovacia? Nu? Cum? Nu stiati ca in UE mireasa e fututa, in noaptea nuntii, mai intai de catre toate neamurile mirelui, de ambele sexe? Dar doar daca mireasa e romanca.
Deci avem cererile partenerilor europeni, biletelele lui Barosso, sms-urile Angelei Merkel, batutul morse in butelia de aragaz de la frantuji si caterinca de la tanti aia din Estonia. Mai avem, tot pe filiera "parteneri": poftiti gazele, na Hidroelectrica, serviti niste gaze de sist si "contribuabilii si asa sunt saraci, ii mai tinem sau ii dam?". Pe urma, desigur, mai avem angajamentele cu FMI. Cu Banca Mondiala. Nu e asa? Adica tot parteneri. Tot cereri. Nunta mare, invitati multi, mancare putina. Mai taiem de la neamuri si mai dam la lautari. Neamurile pot sa se si care, important e sa lase plicul.
Cum spuneam, nu ma asteptam la guvernare a ingerilor. Dar guvernarea asta impotriva tuturor promisiunilor e mult prea mult. Si m-am plictisit de argumentul "realpolitik". In anii de opozitie galagioasa, in campania electorala nu ni s-a promis nici realpolitik, nici un zel inca mai abitir decat al lui Basescu in slujirea intereselor altora, impotriva interesului national. Si daca lui Basescu ii spuneti "guvernator" astora cum le mai spuneti?
Altfel e bine cu USL. Juna lu’ Dragnea are masina de la stat. Si sofer. Cernea are serviciu (nu-i de colo!). Ilie Sarbu are ginere. La mine, la Constanta, orasul arata precum Kosovo dupa jocurile prieteniei sarbo-albaneze, dar se dau regulat pachete cu orez la pensionari si o sa avem festival de samba.
Cu guvernarea ramane ca si pana acum. Noi ne vedem de furat, pentru restul ne dau aia guvernarea in plic, noi doar raportam la Bruxelles. Hai, sanatate!
P.S. Sa nu prind picior de pedelic ca vine sa-si rasufle amarul pe aici, ca am pe mai departe stropitoarea cu scarba la indemana. Si inca ceva. Plesu si Cartianu il iubesc acum pe Ponta. Ceea ce, desigur, ne umple de fericire.