In perioada noiembrie - decembrie 2010, lucratori din cadrul Biroului de Investigatii Criminale - Sectia 23 Politie in colaborare cu lucratori din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale - Politia Sectorului 3 au documentat
activitatea infractionala a unei grupari cu preocupari pentru comiterea de infractiuni pe linia furturilor de cabluri telefonice.
In noaptea de 15/16.12.2010, in jurul orei 03:50, au fost prinsi in flagrant S. COSTEL de 24 de ani, T. VASILE de 29 de ani si B. CORNEL de 39 de ani, toti din Bucuresti, imediat dupa ce au sustras 200 m de cablu telefonic din reteaua subterana dintr-un camin de vizitare situat pe o strada din orasul Pantelimon, jud. Ilfov.
Cei in cauza au sectionat cablul cu ajutorul unor panze de bomfaier, l-au tras cu sufa si l-au incarcat intr-un autoturism taxi, fiind blocati in trafic pe sos. Garii - Catelu, sectorul 3.
In interiorul autoturismului au fost gasite intrumentele pe care le-au utilizat la comiterea faptei (panze de bomfaier, leviere, manusi, sufa).
Din cercetarile efectuate a rezultat ca membrii gruparii sunt suspecti de comiterea mai multor furturi de cablu telefonic de pe raza sectorului 3 si judetului Ilfov.
Prejudiciul cauzat este de 12000 lei, fiind recuperat integral.
Cercetarile au fost continuate de Sectia 23 Politie cu cei in cauza in stare de retinere sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat, iar in urma prezentarii la Instanta de Judecata s-a stabilit ca cercetarile sa fie
continuate cu S. COSTEL in stare de arest preventiv, iar cu T. VASILE si B. CORNEL in stare de libertate.