In perioada ianuarie - martie 2011, politisti din cadrul Politiei Sector 2 - Serviciul Investigatii Criminale si Biroul Investigatii Criminale ai Sectiei 9 Politie au documentat activitatea infractionala a unui grup compus din 5 membri, cu preocupari pe linia savarsirii de infractiuni de furt din locuinte, avand ca principal mod de operare "ruperea butucului".
In urma verificarilor efectuate s-a stabilit faptul ca suspectii aveau in vedere spargerea mai multor imobile din Bucuresti si judetele Giurgiu si Olt.
La data de 16.03.2011, in jurul orei 09.20, C. VIOREL de 28 de ani, impreuna cu V. VALENTIN de 30 de ani, folosind un autoturism marca Seat, s-au deplasat din orasul Dobroiesti din judetul Ilfov, pe raza Municipiului Bucuresti, iar in jurul orei 10.00 au ajuns in sectorul 4, unde au patruns in scara unui imobil.
Dupa cateva minute, la adresă a sosit un autoturism VW din care a coborat P. NICULAE de 40 de ani, care a intrat in aceeasi scara, la volanul autoturismului ramanand un individ neidentificat.
Dupa aproximativ 45 minute, cei trei au iesit de la adresa sus-mentionata, avand asupra lor o sacosa si au urcat in autoturismul Seat, condus de V. VALENTIN, dupa care au parasit zona.
In urma verificarilor efectuate de politisti s-a constatat faptul ca usa unui apartament din imobil are butucul rupt, iar in interior sunt urme de ravasire.
Ulterior, autoturismul Seat a fost blocat in trafic, pe Sos. Vitan Barzesti din sectorul 4, iar pentru imobilizarea autorilor s-a folosit armamentul, tragandu-se, dupa somatie doua focuri in plan vertical.
Celalat autoturism, respectiv VW nu a oprit la semnalele politistilor, a evitat blocajul ruland pe trotuar, dupa care a reusit sa dispara in trafic, in directia Soseaua de Centura.
In autoturismul Seat au fost identificati P. NICULAE, C. VIOREL si V. VALENTIN, iar in interiorul masinii au fost gasite o geanta de culoare neagra din piele, ce continea surubelnite mecanice drepte, chei reglabile, manusi din material textil si un fragment exterior de butuc yala ce au fost inaintate in vederea expertizarii la Serviciul Criminalistic al Politiei Capitalei;
- o sacosa de culoare rosie in interiorul careia se aflau: 7 ceasuri de mana, de diverse marci si modele; bijuterii din metal de culoare galbena in greutate de aproximativ 300 grame si de culoare alba in greutate de aproximativ 700 grame; o camera video, un clasor cu timbre, despre care s-a stabilit ulterior ca au fost sustrase din apartamentul spart.
Cercetarile sunt continuate de politisti din cadrul Politiei Sector 2 - Serviciul Investigatii Criminale, sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, cu cei trei autori in stare de retinere, urmand a se stabili intreaga activitate infractionala a grupului, acestia fiind suspecti de comiterea unui numar de 7 infractiuni cu acelasi mod de operare.