MAGAZIN : Un ufolog devine interesat de constiinta extinsa (Autor : DAN D. FARCAS)
(Continuare)
Al saselea simt
Cameron a recunoscut ca mult timp nu facuse nicio legatura intre fenomenul OZN si aspectele paranormale, desi a fost interesat de cercetari de tipul Edgar Cayce, reincarnare, experiente aproape de moarte etc. Abia in jurul anului 2010 si-a dat seama ca simpla colectare de noi si noi observatii, materiale, documente etc. despre OZN-uri nu conduce nicaieri. Atunci si-a spus ca cineva din cercurile guvernamentale trebuie sa stie mai multe despre conexiunea dintre fenomenul OZN si fenomenele psihice, clarviziune s.a.m.d. In acest sens a depus, pe baza legii libertatii de informare, mai multe cereri pentru documente OZN din fondurile cu documente prezidentiale. A obtinut in jur de 10.000 de pagini, dar nimic senzational. Singurele lucruri notabile le-a gasit in biblioteca Clinton, deoarece Bill Clinton, dar si Hillary, au fost interesati de paranormal si de OZN-uri.
O influenta importanta asupra sa - spunea Cameron - a avut-o o expunere tinuta in Phoenix de Colin Andrews, cel care cerceteaza din 1982 faimoasele agroglife din Anglia. A ramas impresionat de faptul ca, probabil, 80% din aceste formatiuni sunt inselatorii, dar ca oamenii care au realizat aceste inselatorii vorbeau despre un soi de interactiune, un soi de forta care i-a obligat sa faca anumite tipuri de modele si nu altele. Deci extraterestrii ar avea un fel de control asupra a tot ceea ce se intampla. Ei sunt parte dintr-o interactiune cu rasa umana, pe care au desfasurat-o de-a lungul timpului, dar sunt parte si din musamalizarea acestei interactiuni. Dintr-odata, Cameron a simtit ca toate lucrurile adunate in toti acesti ani de cercetare prind sa se potriveasca intre ele...
La un comentariu al lui Tsakiris, Cameron a amintit ca exista o parte a comunitatii OZN care crede cu tarie in rapirile extraterestre. Doi cercetatori de varf, cum au fost David Jacobs si Budd Hopkins, au investigat interactiunile dintre cei rapiti si extraterestri, dar au considerat ca tot ceea ce se plasa in afara cadrului pe care ei l-au elaborat si explorat ar fi farse. Insa inaintea lor, ufologii au fost adesea la fel de sceptici. De pilda, in 1962, sotii Betty si Barney Hill au suferit o rapire OZN. Ei s-au adresat la NICAP, care era pe atunci cel mai mare grup civil de investigare a fenomenului OZN din lume. Maiorul Donald Keyhoe, care conducea grupul, a spus:
- Acest lucru este un nonsens. Extraterestrii nu rapesc oameni de pe sosele.
La fel, si J. Allen Hynek, care a fost, probabil, cel mai proeminent cercetator OZN din lume, a spus ceva asemanator:
- Stati departe de rapiri. Nu e bine. Nu mergeti la rapiri.
Si o multime de oameni, ascultand de ei, au evitat sa se implice in genul acesta de interactiuni.
Faptele au mers insa inainte, iar componenta spirituala si implicarea constiintei in fenomenul OZN a devenit din ce in ce mai evidenta in deceniile care au urmat. Dar cele relevate de Grant Cameron, privind aceasta evolutie, le vom rezuma in episodul de saptamana viitoare.