Pentru a nu bloca traficul din zona centrala a Craiovei, Comisia de Sistematizare a Circulatiei a decis ca lucrarile la pasajul subteran vor lua amploare doar dupa ce se va putea circula prin Valea Vlaicii
Suprapunerea lucrarilor de la pasajul suprateran, inceput cu aproape un an in urma, cu cele de la pasajul subteran, care vor incepe efectiv de vineri, ar putea bloca definitiv centrul Craiovei. Pentru a evita o asemenea situatie, Comisia de Sistematizare a Circulatiei Rutiere si Pietonale de pe langa Primaria Craiova a decis sa impuna doar restrictii de circulatie minime in zona pasajului subteran, urmand ca inchiderea altor portiuni din strada Aries sa aiba loc doar dupa reluarea circulatiei prin Valea Vlaicii.

Restrictii doar pentru demolari

Deocamdata, pentru lucrarile la pasajul subteran de pe strada Aries se vor impune doar restrictiile de circulatie necesare in vederea demolarii celor doua case din vecinatatea Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca Dolj - una pe strada Eugeniu Carada, la nr. 15, si alta pe strada Aries, nr. 8.
"De vineri seara, de la ora 19.00, o sa inceapa restrictionarea circulatiei pe strada Aries, de la intersectia cu strazile Traian Demetrescu si Imparatul Traian pana la cea cu C.D. Fortunescu, la Casa Studentilor. Doua dintre benzi vor fi inchise, iar circulatia se va desfasura pe cele doua benzi care raman, fiind alocata cate o banda pentru fiecare sens de mers. Scuarurile care erau pe mijlocul strazii Aries au fost desfiintate tocmai pentru a crea spatiu. Se va trece la efectuarea unui marcaj temporar, de culoare galbena, pentru delimitarea sensurilor de mers, cu indicatoare de semnalizare a lucrarilor. De asemenea, vor fi impuse restrictii privind depasirea si se va desfiinta giratoriul temporar care se afla acum la intersectia strazii Aries cu strada Imparatul Traian", a explicat inspectorul de politie Alin Apostol, reprezentantul Politiei Rutiere in Comisia de Sistematizare a Circulatiei Rutiere si Pietonale de pe langa Primaria Craiova.
Termen pentru giratoriu: 28 mai

Pe langa restrictiile mentionate, Primaria Craiova a anuntat si ca "pe una dintre bretelele adiacente scuarului unde e amplasata statuia lui Eugeniu Carada din vecinatatea Casei Studentilor, circulatia rutiera va fi inchisa, traficul auto urmand a fi deviat pe cealalta bretea a scuarului".
Statiile de autobuz de la intersectia strazii Aries cu Imparatul Traian vor fi si ele mutate. Cea pe sensul catre Parc va fi amplasata putin mai jos de fosta Casa a Casatoriilor, iar pe celalalt sens va fi amenajata o statie chiar vizavi de Casa Studentilor.
Restrictiile de circulatie impuse pentru constructia tunelului de sub strada Aries se vor opri insa aici.
"Trecerea la fazele urmatoare ale lucrarilor la pasajul subteran, care implica si alte restrictii pe strada Aries, va avea loc numai dupa ce se va relua circulatia prin Valea Vlaicii. Pana nu se da drumul la trafic prin giratoriul de sub pasajul suprateran si pe bretelele de langa acesta, nu se vor impune alte restrictii pe strada Aries. Termenul pentru redeschiderea circulatiei prin intersectia de la kilometrul 0 este 28 mai, maximum 2 iunie, au promis constructorii", a declarat inspectorul de la Politia Rutiera Alin Apostol.

Suprastructura e gata

Intre timp, lucrarile la pasajul suprateran din Valea Vlaicii avanseaza vizibil.
"Am terminat de turnat toata suprastructura si am facut si tensionarea cablurilor. Zilele acestea are loc injectarea betonului pe canalele cablurilor de tensionare, apoi se poate trece la decofrarea tablierului si la demontarea in intregime a schelelor de sub suprastructura. In paralel, se continua cu turnarea parapetilor podului, apoi va incepe executarea hidroizolatiei, peste care, spre sfarsitul saptamanii viitoare, se va turna betonul de tramvai. E vorba de un strat de beton de 21 cm, care va fi turnat atat sub sinele de tramvai, cat si sub carosabil. La sfarsitul saptamanii viitoare incercam sa incheiem si turnarea parapetilor, apoi se incepe executarea - armare, cofrare, betonare - a zidului de garda, care face legatura intre rampe si tablierul podului. Miercurea viitoare se pot termina si rampele, la capetele dinspre tablier", a explicat ing. Georgeta Ghita, sef de santier la Pasajul Suprateran Craiova, reprezentant al constructorului SCT Bucuresti.
Constructorul a primit deja din Polonia sinele de tramvai care vor fi amplasate pe pasaj. Sinele lungi de cate 16 m isi asteapta randul in depozitul SCT de la Cernele. Intre timp, a inceput si instalarea cablurilor electrice prin care va fi alimentata linia de contact a tramvaiului care va fi amplasata pe pasaj. Continua si vopsirea tablierului podului, care va fi alb, urmand ca zilele urmatoare sa inceapa si vopsirea pilelor (picioarele podului) in combinatia de alb si crem.
Dar cea mai mare urgenta, asa cum au inteles constructorii pasajului suprateran, o constituie sensul giratoriu de la kilometrul 0. In cateva zile va demara asfaltarea in giratoriu, urmand a fi asezat asfaltul si pe portiunile neterminate ale bretelelor laterale. In acelasi timp, angajatii RAADPFL Craiova lucreaza la amplasarea bordurilor si a pavajului de pe trotuare.