Avocatul Gheorghe Piperea a postat pe pagina sa de Facebook un text care a primit mii de like-uri. Puteti citi in continuare acest text.
Pe Facebook circula intens texte ale asa-zisilor tineri frumosi si inteligenti care se revolta ca batranii ies in strada pentru diverse cauze.
Aceiasi tineri sunt luati de lobby-istii sistemului si pusi in centrul preocuparilor lor pentru viitorul luminos al natiei, viitor organizat in cusca de aur a corporatiei globale care ii va imprumuta ieftin acum pentru a-i putea tine in iobagie timp de minim 49 de ani tineri si frumosi.
Banuiesc ca si Olteanu B se crede tinar si frumos si inteligent. Poate si dl Ishtarescu.
Tineri frumosi cu priviri inteligente erau si cei care au rezonat cu ideile lui Mussolini si Hitler, si cei care au intrat cu tot sufletul lor frumos in SS - ul nazist, si cei care au asigurat paza sclavilor de la Auschwitz si de la I G Farben asigurand consolidarea ideologiei naziste a lebensraum-ului.
Tineri frumosi si inteligenti erau si sovieticii care ne-au adus cu ei frumusetea de ideologie bolsevica si ne-au luat casele si resursele.
Toti erau niste tineri, inteligenti, entuziasti care isi faceau treaba cu zambetul pe buze.
Eu va zic : terminati cu prostia asta corporatista pe care o share-uiti fara sa va dati seama de pericolul fascist pe care il propaga si de nedreptatea pe care o contine. Cica tinerii, pentru ca sunt frumosi, au dreptul sa iasa in strada, batranii, nu. Tinerii frumosi si inteligenti sunt fii si fiice de batrani si sunt viitorii captivi ai sistemului care ii vrea consumatori fericiti. Banuiesc ca stiti asta - aveti parintii captivi ai bancii, care s-au imprumutat cand erau tineri si acum sunt imbatraniti de ratele triplate de banca si sunt executati silit, in stil tanar si inteligent, cu zambetul pe buze. Unii dintre ei sunt executati pentru ca v-au garantat voua imprumuturi. Si nu stiu cat de inteligenti or fi acei tineri despre care ziceti ca doar ei au dreptul sa protesteze, dar stiu ca parintii nostri au avut inteligenta emotionala sa ne creasca atunci cand era infinit mai greu ca acum, iar acum tinerii frumosi si inteligenti nu mai fac copii decat din greseala. Ei, parintii nostri, vedeau un viitor si un sens al vietii; tinerii frumosi si inteligenti de azi, cei care butoneaza smart-phone-ul si se cred hiper-destepti si eficienti, vad doar prezentul. Timp in care valorile si traditiile europene sunt sterse de invazia culturii de tip fundamentalist, islamic sau norvegian, nu conteaza. Cum spunea Umberto Eco - paginile de socializare au creat imbecilului satului convingerea ca el este detinatorul adevarului.

xxx

Wikipedia: Gheorghe Piperea (n. 1 martie 1970, Singureni, Giurgiu, Romania) este un avocat si profesor de drept comercial care activeaza in Bucuresti, Romania. In perioada 1994-1996, Gheorghe Piperea a fost judecator la Judecatoria Sectorului 1 din Bucuresti, iar din 1996 este membru al Baroului Bucuresti. In 2005 a devenit doctor in drept al Universitatii din Bucuresti si al Universitatii Paris I â€" Pantheon. In ultimii ani a fost initiatorul unor mari procese colective desfasurate in tara sa, fiind cunoscut in special pentru procesele intentate unor banci comerciale pentru comisioane abuzive introduse in contractele de creditare. In perioada 1990-1994, a fost student al Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti, in anul universitar 1994-1995 urmand, in acelasi timp, cursurile Institutului National al Magistraturii si cursurile de master in dreptul afacerilor ale aceleiasi Facultati de Drept. Conform unui interviu acordat pentru rtv.ro, in anii studentiei visa sa traiasca, la 20 de ani dupa Revolutie, intr-o tara normala, unde meritul si munca sunt apreciate.