Dan Puric: Nu avem voie sa fim spectatori la ce ni se intampla
Intr-o perioada in care fiecare se gandeste la bunastarea sa proprie, ia multe relatii sociale sunt afectate din cauza lipsei timpului, actorul si regizorul Dan Puric le propune oamenilor clipe sa reflecteze si sa se gandeasca daca sunt fericiti.
Omul de cultura vorbeste adesea despre spiritualitate, despre suflet si despre cum ar trebui sa se poarte oamenii unii cu ceilati. Pentru actor, un om este frumos atunci cand implinirea sa sufleteasca conteaza. Iata si alte ganduri ale autorului din cartea "Dan Puric despre omul frumos", care ne invata sa ne stabilim prioritatile:

"1. Omul frumos tinde spre desavarsire. Daca nu poate vorbi impotriva uratului, tace, dar in tacerea lui e un refuz christic a tot ceea ce inseamna urat.

2. Ei m-au intrebat care sunt treptele succesului, iar eu le-am raspuns ca nu treptele succesului sunt importante, ci treptele implinirii sufletesti. Succesul fara scrupule este machiavelic. Implinirea ta sufleteasca conteaza.

3. Daca privesti Romania prin ochii lui Sancho Panza, un taran plin de vitalitate, cu simtul realitatii, vezi un ghetou neocomunist, fara perspectiva politica, fara viitor, traind o confuzie si o improvizatie totala. Un destin aproape tragic. Daca privesti prin ochii lui Don Quijote, vezi o tara cu o taina imensa, capabila sa daruiasca si celorlalti. Depinde prin ce ochi o privesti. El s-a indragostit de Dulcineea nu din vazute, ci din auzite. Eu, la fel, m-am indragostit de Romania, nu din vazute, pentru ca iti vine sa te sinucizi daca iesi acum pe strada, ci din ce-am citit si din ce mi-au povestit altii despre ea. - Fii demn!

4.Omul frumos in ziua de azi e cel ce urca invers pe scara, infruntand nu numai turma care coboara, dar si insultele ei!

5. Intelectualii din Romania sunt oamenii cartilor, nu sunt oamenii duhului.

6. Intimitatea mea este sfanta. Nu vedeti ca este o moda sa-ti exhibi intimitatile? Iar daca nu le exhibi, te vaneaza paparazzi! Asta este o infectie venita din Occident. Nu e a noastra. Crestinul are intimitatea lucrului. - Cine suntem

7. In esenta, Romania este frumoasa, dar chipul ii este acoperit de murdarie.

8. Darwin l-a smuls pe om din bratele lui Dumnezeu si l-a pus in bratele maimutei.

9. Femeile sunt expresia fizica a fizicii cuantice, a unei alte realitati. O informatie, o realitate aberanta este distrusa in camin datorita unei femei care poate sa iti fie sotie, poate sa iti fie prietena, poate sa iti fie mama, sau poate sa iti fie bunica.

10. Caci ce este, in fond, prietenia, daca nu acel minunat privilegiu al sufletului in care adevarul se poate odihni.

11. Nu avem voie sa fim spectatori la ceea ce ni se intampla."
(Sursa: InfoBrasov)