one.ro: Casuta plimbareata. O tanara din Romania sta intr-o casa pe roti pe care o muta oriunde vrea
Din septembrie 2017, Gabriela Isadora, o tanara din Romania, traieste permanent in Casuta plimbareata, o casuta pe roti pe care o muta oriunde vrea. Gabriela povesteste pe blogul sau personal ca isi dorea o casa, insa nu stia unde anume voia sa locuiasca:
- Asa ca aveam nevoie sa iau casa cu mine pana in momentul in care gaseam raspuns la intrebare. Poate ca nu o sa am niciodata radacini intr-un loc anume. Poate ca voi calatori toata viata dintr-un loc in altul. Nu voiam ca viata mea sa fie plictisitoare.
De asemenea, isi dorea sa isi simplifice viata, sa fie mobila si sa nu aiba rate la banca. Casa-rulota are 6,6 metri lungime si 2,4 metri latime. Casuta plimbareata are si mansarda, bucatarie, baie si ferestre. A fost construita de Eco Tiny House in perioada august - octombrie 2017 la Miercurea Ciuc si a costat 15.000 de euro. Numita Micul Atlas, casa pe roti are o suprafata de 17 metri patrati, o inaltime de 4 metri si cantareste 2,8 tone. Pana acum, Gabriela Isadora a locuit in casa pe roti in judetele Sibiu si Harghita. Un aspect interesant este ca Micul Atlas are multe materiale reciclate.
- Asa am vrut eu din ratiuni de sustenabilitate, ecologie si pret, povesteste proprietara pe pagina sa de Facebook.
In interiorul casutei pe roti incap fara probleme o canapea, o masa de bucatarie, o chiuveta, o baie cu dus, o plita pe gaz cu 4 ochiuri si un mic pat amenajat la fereastra, ideal pentru citit.
- Imi place noul, imi place sa calatoresc, sa explorez. Asa ca imi doream o casa pe care o pot lua cu mine atunci cand imi schimb locul in care traiesc. Poate ca acest lucru se va intampla de doua ori pe an. Poate ca va fi o data la fiecare 5 ani. Micuta casa pe roti a fost candidatul ideal, mai povesteste tanara pe blogul sau.
De-a lungul timpului, Gabriela Isadora a avut numeroase joburi: a fost jurnalist, a lucrat intr-o multinationala, a fost instructor de ski, a lucrat in receptia unui hotel si a fost fotograf.