Lucratori din cadrul Biroului de Investigatii Criminale - Sectia 4 Politie i-au identificat pe N. ANTONIO de 19 ani, A. MIHAI de 18 ani, B. CLAUDIU de 18 ani si o minora de 16 ani, toti din Bucuresti, ca fiind principalii suspecti ai infractiunii de furt calificat, comisa la data de 10.11.2010, dintr-o locuinta
din Calea Grivitei, sector 1, de unde au fost furate mai multe bijuterii din aur, in greutate de aproximativ 500 gr., precum si suma de 2000 Euro si 5000 lei.
In sarcina acestora s-a stabilit faptul ca in data de 10.11.2010, in jurul orei 13.00, N. ANTONIO, A. MIHAI si minora de 16 ani, au plecat de la scoala la imobilul din Calea Grivitei, sector 1, N. Antonio avand asupra lui si
cheile locuintei pe care le-au sustras din ghiozdanul fiicei partii vatamate cu cateva zile in urma.
Ajunsi la locuinta in cauza, minora de 16 ani a ramas vis-a-vis de imobil, vorbind in permanenta la telefon cu N. ANTONIO, cu scopul de a asigura paza, timp in care cei doi au patruns in locuinta folosind cheile sustrase. Dupa ce au luat o cutie de bijuterii si suma de bani reclamata au parasit imobilul incuind usa de acces.
Dupa savarsirea infractiunii, cei in cauza s-au deplasat in Parcul Crangasi unde in Lacul Morii au aruncat cutia in care fusesera depozitate bijuteriile si cheia locuintei in cauza.
In data de 22.11.2010, lucratori ai Sectiei 4 Politie cu sprijinul lucratorilor de la Biroul Ordine Publica al Sectiilor 1, 2, 3 si 4, au organizat si efectuat 4 perchezitii la domiciliile celor in cauza, ocazie cu care au fost
identificate si ridicate mai multe bunuri ce provin din savarsirea infractiunii ori achizitionate de catre acestia cu banii proveniti din savarsirea infractiunii.
Tot cu aceasta ocazie s-a stabilit faptul ca a doua zi, dupa savarsirea furtului, cei trei s-au deplasat impreuna cu B. CLAUDIU la mai multe case de amanet si case de schimb valutar, unde folosindu-se de cartea de identitate a acestuia din urma au reusit amanetarea bijuteriilor si schimbarea valutei
sustrase.
Din cercetari a rezultat faptul ca cei in cauza au incercat inca o data, in urma cu aproximativ 30 de zile, sa sustraga bunuri din aceeasi locuinta, folosind acelasi mod de operare, furand in acest sens o alta cheie de la usa de acces din ghiozdanul fiicei partii vatamate, cheie ce nu a fost folosita intrucat partea vatamata a schimbat butucul yalei de acces.
Cercetarile sunt continuate de Sectia 4 Politie sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat impotriva lui N. ANTONIO, A. MIHAI si minorei de 16 ani si sub aspectul savarsirii infractiunii de tainuire impotriva lui B. CLAUDIU, pentru recuperarea prejudiciului, cu cei in cauza in stare de retinere.