La data de 29 august 2010, un barbat de 20 de ani din Bucuresti, angajat al unei societati comerciale, a reclamat faptul ca, in jurul orei 03.15, a primit o comanda telefonica pentru o adresa din str. Stirbei Voda, sector 1, insa la parterul imobilului a fost oprit de catre doua persoane care au afirmat ca ele au facut comanda.
Intrucat nu au vrut sa plateasca, partea vatamata a introdus comanda in portbagajul masinii, insa cele doua persoane, profitand de neatentia partii vatamate, au luat comanda din portbagaj, dupa care au plecat cu un autoturism marca BMW, in care se mai aflau si alte persoane.
In urma activitatilor desfasurate de catre agentii de siguranta publica din cadrul Sectiei 3 Politie, la intersectia str. Dinicu Golescu cu str. Mircea Vulcanescu, a fost depistat autoturismul in cauza, procedandu-se la conducerea la sediul sectiei a tuturor persoanelor din interiorul acestuia, fiind identificate dupa cum urmeaza:
- Z. IOAN de 20 de ani din Bucuresti,
- F. ION de 21 de ani din Bucuresti,
- F. ALEXANDRU de 20 de ani din Bucuresti,
- G. FLORIN de 20 de ani din Bucuresti,
- M. ALEXANDRU de 22 de ani din Bucuresti.
Cu ocazia verificarilor efectuate s-a stabilit, de asemenea, faptul ca Z. IOAN conducea autoturismul fara a poseda permis de conducere.
Cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunilor de furt calificat si conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care nu poseda permis de conducere, cu cei in cauza in stare de libertate.