Un craiovean de 26 de ani a fost arestat preventiv ieri, dupa ce politistii au stabilit ca a furat 19 transformatoare ale lifturilor din mai multe blocuri de locuinte, punand in pericol viata locatarilor.
Potrivit politistilor doljeni, in ultimul timp, mai multe firme de intretinere si depanare a lifturilor au sesizat furtul transformatoarelor ascensoarelor montate in blocurile-turn de pe strada Calea Bucuresti din Craiova.
Politistii de la Sectia 3 au inceput cercetarile si, dupa cateva saptamani de supraveghere, au identificat autorii si au stabilit modul de operare al acestora. Gabriel Seica, de 26 de ani, din Craiova, si Eugen Chines, de 48 de ani, complicele primului, actionau numai ziua, intre orele 10.00 si 12.00. Tanarul intra in blocurile-turn, mergea pana la ultimul etaj si deschidea usa de la casa liftului cu chei potrivite, dupa care oprea curentul si scotea cele doua transformatoare ale liftului. Eugen Chines statea de "sase" in fata blocului si il anunta daca era ceva in neregula. In acest fel a reusit sa fure 19 transformatoare, pe care ulterior le demonta, scotea sarma de cupru din ele si o vindea. Potrivit politistilor doljeni, prejudiciul material nu este foarte mare, pentru ca un transformator costa aproximativ 500 de lei, insa se putea intampla o nenorocire daca transformatoarele erau scoase in timp ce lifturile functionau.
Miercuri, politistii i-au filat pe cei doi si au reusit sa il prinda in flagrant pe Seica in momentul in care demonta doua transformatoare. Ieri, acesta a fost prezentat in fata magistratilor de la Judecatoria Craiova, care au emis pe numele sau un mandat de arestare preventiva pentru 20 de zile pentru comiterea infractiunii de furt calificat. Partenerul sau este cercetat in stare de libertate pentru complicitate la furt calificat.