Fundatia World Vision Romania organizeaza evenimentul de lansare a "Raportului de cercetare privind nevoia de programe de tip Scoala dupa Scoala" care se va desfasura marti 18 februarie 2014, intre orele 10.00 - 14.00 la Palatul Parlamentului Romaniei, in sala de expozitii "Constantin Brancusi".
Raportul prezinta punctul de vedere al parintilor cu privire la calitatea si accesibilitatea programului Scoala dupa Scoala in 11 judete. Totodata, cercetarea scoate in evidenta unele aspecte pentru care trebuie gasite solutii privind garantarea accesului la acest serviciu si implicit asigurarea egalitatii de sanse pentru toti copiii. Ne propunem sa analizam care au fost rezultatele, elementele de succes si ce ar mai fi necesar pentru a garanta accesul tuturor copiilor. Intrebarea pe care o lansam in dezbatere este "Reprezinta programul Scoala dupa Scoala un model de abordare integrata ce raspunde nevoilor copilului scolar in conformitate cu recomandarile Comisiei Europene?".
La dezbaterea care va avea loc cu ocazia lansarii acestui raport vor participa reprezentanti ai autoritatilor centrale, mediului academic, comunitatilor locale, ONG-urilor care au gasit solutii de implementare a programului si ziaristi.