Realitatea.net informeaza: Fostul premier Adrian Nastase ar putea fi eliberat dupa ziua de marti. Cererea de eliberare inainte de termen va fi dezbatuta de Judecatoria sectorului 4, care ar putea decide punerea in libertate a fostului premier, dupa aproximativ sapte luni si jumatate de detentie din cei doi ani ai la cat a fost condamnat in dosarul "Trofeul calitatii".
Năstase a facut doua solicitari de preschimbare a datei la care sa fie judecata cererea de eliberare, insa ambele au fost respinse, in 10 si 18 ianuarie, fiind astfel mentinut termenul de 12 februarie stabilit initial.
Avocatul Ion Cazacu, care il apara pe fostul premier, declara ca s-a cerut un alt termen intrucat, daca cererea va fi judecata in 12 februarie, practic s-ar pierde zilele scazute din pedeapsa primita de Nastase, respectiv cele din perioada 20-26 iunie 2012, cand acesta a fost internat la Spitalul Floreasca, in urma tentativei de sinucidere.
Adrian Nastase ar putea fi pus in libertate inainte de termen dupa ce Comisia de eliberari conditionate de la Penitenciarul Jilava a dat aviz pozitiv, constatand ca s-a implinit termenul de o treime din pedeapsa in care ar putea fi eliberat fostul premier.
Avocatul Ion Cazacu a precizat că membrii Comisiei au luat in calcul pentru avizul favorabil activitatile desfasurate de Adrian Nastase in penitenciar, precum si faptul ca acesta a publicat trei carti.