In perioada 18-23.04.2011, politisti din cadrul Sectorului 1 Politie, Sectia 4 - Biroul Investigatii Criminale au documentat activitatea infractionala a lui D. EMANOIL de 48 de ani, din Bucuresti, cunoscut cu antecedente penale, care, incepand cu anul 2005, pe cand avea calitate de functionar al unei primarii, a pretins si primit sume de bani de la un agent economic, lasand sa se inteleaga ca are influenta asupra organelor de control, pentru a-i asigura acestuia buna desfasurare a activitatii comerciale in cazul constatarii vreunei nereguli.
D. Emanuel, desi a pierdut calitatea de functionar in luna septembrie 2006, a continuat activitatea infractionala pana in anul 2011, trecand la amenintarea agentului economic ca in cazul in care nu-i va plati lunar suma de 100 euro va interveni pe langa organele de control pentru a-i suspenda autorizatia de functionare.
La data de 23.04.2011, in jurul orelor 10.00, D. Emanoil, folosind acest tip de amenintare, a pretins si primit suma de 100 euro de la agentul economic, fiind prins in flagrant.
Cercetarile sunt continuate de Sectia 4 Politie sub aspectul savarsirii infractiunii de santaj si trafic de influenta.