Politistii botosaneni au retinut o femeie de 37 de ani, din municipiul Botosani, pentru proxenetism. Printre acuzatiile aduse acesteia este si faptul ca si-a obligat fiica sa se prostitueze. Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Judetean de Politie (IJP), Stela Cleopatra I. este acuzata ca in perioada septembrie-noiembrie a obligat o minora de 15 ani, fiica sa naturala, si o alta minora de 13 ani, institutionalizata intr-un centru de plasament, sa intretina raporturi sexuale cu diversi barbati in schimbul unor sume de bani.
Faptele femeii au fost descoperite cu ocazia continuarii cercetarilor intr-un dosar ce privea disparitia unei fete din Centrul de plasament "Prietenia". Stand de vorba cu minora, politistii au aflat ca se prostitua. La inceput, au crezut ca fata face acest lucru pentru bani, insa ulterior s-a aflat ca cea care ii facea rost de clienti era de fapt Stela Cleopatra I. Cum minora era prietena buna cu o fata de-a femeii, politistii s-au gandit sa o audieze si pe aceasta in calitate de martor, iar atunci a iesit la iveala grozavia, adolescenta povestind ca si ea ar fi fost obligata de mama sa se prostitueze. "Pe baza probatoriului administrat, politistii au dispus inceperea urmaririi penale fata de Stela Cleopatra I., sub aspectul savarsirii infractiunii de proxenetism. Invinuita a fost retinuta pe o perioada de 24 de ore, iar la 26 noiembrie, in urma propunerii facute de politisti, instanta a dispus arestarea preventiva a inculpatei pe o perioada de 29 de zile", a precizat inspectorul principal Daniela Darea, purtator de cuvant in cadrul IJP.

Barbati cautati de anchetatori

Anchetatorii au reusit sa probeze patru raporturi sexuale intretinute de minore cu diversi barbati, sumele pretinse de femeie osciland intre 50 de lei si 150 de lei. Contactele aveau loc fie la domiciliul barbatilor, fie la hotel, fetele fiind conduse acolo chiar de femeie. Cazul se afla in atentia politistilor de la Serviciul de Investigatii Criminale, care continua cercetarile, anchetatorii incercand sa-i gaseasca si pe barbatii care au intretinut raporturile sexuale cu cele doua minore.

Si Protectia Copilului va face cercetari

Reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) nu au comentat cele intamplate intrucat reprezentantii IJP nu au furnizat prea multe amanunte, ancheta fiind in derulare. "Voi vorbi maine (n.r. - astazi, 29 noiembrie) cu domnii de la politie si vom declansa si noi o ancheta interna pentru ca, sincer, acum avem aceleasi informatii ca si dumneavoastra", a spus Liviu Radasanu, directorul DGASPC.
Anul trecut, Centrul "Prietenia" a facut obiectul unui scandal dupa ce seful DGASPC a dispus un control inopinat. Ancheta a scos la iveala faptul ca sase tinere, dintre care patru majore si doua minore, ar fi practicat prostitutia. Tinerele erau luate de taximetristi sau de alte persoane si duse in diverse locuri din judetul Botosani, despre una dintre fete spunandu-se ca era infectata cu virusul HIV. Cazul a intrat in atentia Politiei, insa ancheta nu a fost finalizata. "Atunci vorbeam de un fenomen care intre timp a fost stopat. Acum avem de a face, cel putin dupa primele concluzii, cu un caz izolat", a mai spus Liviu Radasanu.