Mircea Diaconu si sotia sa, actrita Diana Lupescu, au o fata, Ana, care s-a maritat in 2008 cu un fotbalist ce a jucat la Farul Constanta si Sportul Studentesc, Marius Nae. Ana si Marius se cunoscusera in 2005 in circumstante ciudate: "Eu eram reporter sportiv la TVR si am fost trimisa sa fac un material la Spitalul Colentina, unde Marius Nae se internase, in urma unei indigestii. Asa ne-am cunoscut", si-a reamintit Ana intr-un interviu.
"Socrul este un om extraordinar. Ne intelegem perfect. Meseriile noastre si seamana intre ele, in sensul ca suntem plecati mult timp de acasa, eu in cantonamente, dansul in turnee", a declarat Marius despre socrul sau, care a fost remarcat de mai multe ori in tribunele stadionului din Regie, sustinandu-l.
Dupa ce Marius si Ana au facut nunta, fiica lui Mircea Diaconu s-a mutat cu serviciul chiar la clubul pentru care juca Marius, Sportul Studentesc, unde a indeplinit functia de ofiter de presa.
Intre timp, Ana a nascut o fetita si a devenit instructor de fitness, dar casnicia cu Marius nu a functionat, iar cei doi au divortat in mare discretie. In prezent, Nae si-a refacut viata la bratul unei blonde fatale, Andreea, cu care are o fetita!