realitateadincalarasi.ro informaza: La Calarasi a avut loc pe 9 cotombrie Festivalul Dunarii Calarasene, editia a III-a.
Acest eveniment este dedicat atat iubitorilor de pescuit, cat si iubitorilor de jocuri interactive, spectacole de divertisment, povesti pescaresti si concursuri de gastronomie. Asadar unul dintre principalele obiective a fost promovarea pescuitului ca si mod de relaxare si petrecere a timpului liber dar si atragerea atentiei publicului calarasean catre principala atractie naturala a Judetului Calarasi, Bratul Borcea.
Au fost organizate standuri de promovare dedicate asociatiilor de pescari, operatorilor economici din domeniul piscicol si turistic, dar si pentru mesterii populari.
Toti participantii implicati in activitatile derulate in cadrul proiectului au primit materiale publicitare cu insemnele festivalului (tricouri, sepci, palarii, etc.)
Proiectul s-a desfasurat in Municipiul Calarasi, in Parcul Dumbrava si a fost structurat in doua sectiuni, astfel:
Sectiunea dedicata copiilor, in cadrul careia au fost organizate concursuri de desene avand ca tema Dunarea calaraseana prin ochi de copil, concursuri de realizat caricaturi, concursuri de desene pe asfalt, concursuri de grafica si fotografie.
Tot pentru cei mici, organizatorii au pregatit o lectie de nutritie sustinuta de catre un medic specialist.
Sectiunea dedicata adulților pasionatilor de peste si de pescuit. In cadrul acestei sectiuni au fost organizate concursuri de gastronomie la care au participat cinci echipe formate din cinci concurenti fiecare si au fost spuse povesti pescaresti. Si in acest an, echipa imPRESArii a surprins juriul, gatind in afara concursului si raci fierti la gratar.