Deschiderea Norok Oktoberfest va avea loc joi, 19 septembrie, la orele 15.00. Invitat special: maestrul in arta culinara Jakob Hausmann.
Parcul Tineretului (intrarea din B-dul Sincai) va gazdui, intre 19 si 22 septembrie, cea de-a treia editie a Norok Oktoberfest - Festivalul berii germane 2013. Pe o suprafata totala de 2500 mp va fi amplasat un cort de 1100 mp, iar in spatele cortului se vor regasi corturi individuale de 9mp cu diferite produse: mustarie, vinuri speciale, artizanat, articole de ceramica, turta dulce germana, kortos kolaks, mezeluri si branzeturi ecologice, dulciuri speciale, miere de albine, produse eco, sucuri germane, cartofi pe bat, gogosi ardelenesti si un stand special cu cosmetice si articole de curatenie, imbracaminte din Germania - parc de distractii.
Deschiderea festivalului va avea loc pe data de 19 septembrie 2013, la orele 15.00, in prezenta maestrului elvetian in arta culinara Jakob Hausmann, care va da cep la primul butoi de bere.
In exteriorul cortului se va vinde mancare germana (turinger, bratwurst, coaste de porc, cozonac de carne bavarez, salata de cartofi) precum si mancare traditionala romaneasca (mici, fripturi, frigarui, peste, cartofi); brutarie nemteasca (covrigi pretzel, baghete, chifle, paine traditionala nemteasca). Se va bea bere exclusiv bavareza!
Cortul va avea o capacitate de 1100 persoane la mese care vor fi deservite de minim 20 de dozatoare mobile de bere plus multe puncte fixe de vanzare cu vitrine frigorifice, unde se va vinde bere la sticla.
Va fi amplasata si o scena de mari dimensiuni unde va canta zilnic fanfara de muzica bavareza "Classic Band 2000". Vor mai concerta formaria de coveruri "Power Station", "Izolir Band" "Changing Skins", "Aquila" si multi altii. De asemenea, se vor derula concursuri zilnice cu premii in bere si carnati bavarezi si o tombola unde marele premiu va consta intr-un televizor led cu diagonala de 81 cm.
Organizatorii vin in intampinarea clientilor care vor sa fie siguri ca prind un loc la mese, cu un sistem de rezervari telefonice la numărul de telefon 0723.123.610, care include si un meniu fix de 25 lei /persoana (care contine 1 litru de bere germana, 4 mici, paine, mustar, salata de varza). Biletele pentru rezervari se pot gasi si pe www.eventim.ro .
Special pentru acest eveniment se vor importa 20.000 litri de bere bavareza si anume bere premium pils blonda, bere nefiltrata blonda sau neagra, bere neagra, bere bruna, bere cu lamaie, sucuri germane "libella" si apa germana "petrusquelle". Iata cateva exemple de marci de bere germana care vor putea fi savurate la festival: Grafarco, Oettinger, Acker si Pschorr - ultima, una din cele 6 beri oficiale de la Oktoberfest-ul original din Munchen.
In cort se vor putea cumpara si articole promotionale de la halbe, pahare, desfacatoare, casti de bere pana la halbe speciale de ceramica, halbe de sticla ( 1 litru), cizme de bere (2 litri) si sticle speciale de bere de 2 litri.
Preconizam, pentru a treia editie, un numar de 35.000 - 40.000 de vizitatori pentru cele 4 zile ale festivalului.
Oktoberfest este o parte importanta a culturii bavareze, iar primul festival de acest gen a fost organizat in 1810. Modelul a fost imprumutat de-a lungul timpului de alte tari de pe tot mapamondul, precum Argentina, Australia, Brazilia, Canada, Chile, Columbia, India, SUA, Vietnam dar si Romania.