Efemeride.ro : Cercetatorii au descoperit unde ne ducem dupa moarte

Moartea este unul dintre cele mai interesante mistere pe care omul, in cele din urma, reuseste sa-l dezlege. De-a lungul timpului au existat mai multe teorii care au incercat sa explice fenomenul, dar niciuna nu a fost concludenta. Daca religia ne invata ca sufletul, in functie de evolutia sa pe Terra, poate merge in Rai sau Iad, pe de cealalta parte stiinta sustine ca fenomenul mortii nu este nimic altceva decat o iluzie generata de creier.
Din aceasta cauza, nimeni nu poate preciza cu exactitate ceea ce insemna cu adevarat sfarsitul biologic. Oamenii de stiinta de la Universitatile din Edinburgh si Cambridge sustin ca au reusit sa descifreze misterul mortii biologice. Tot ceea ce se spunea despre aceasta experienta, existenta tunelului cat si luminile specifice, sunt reprezentari prin care creierul incearca sa-si explice intreg fenomenul.
"Luminile pe care le vedem atunci cand murim este de fapt lumina pe care o produc celulele care mor si care sunt responsabile cu lumina ochilor.", sustine Dr. Caroline Watt. In acest fel, spiritul nu calatoreste pe alte meleaguri ci pur si pur si simplu creierul creaza iluzii, ultimele iluzii.
"Daca iti pui un set de casti pentru realitate virtuala care prezinta o imagine cu tine, chiar in fata ochilor tai, iti poti pacali creierul sa creada ca tu chiar esti acolo si sa simta ca esti in afara corpului tau" , adauga Watt
Astfel, moartea este pur si simplu sfarsitul, din punctul de vedere al stiintei si lumea spirituala nu exista pentru ca totul se termina aici pe Terra. Stiinta se indeparteaza considerabil de religie, cat si de lumea spirituala si ofera o abordare statica asupra mortii. Astfel, in opinia cercetatorilor, nu mai exista nicio lume spirituala si nici viata de apoi.