Este important orgasmul femeii pentru ca aceasta sa ramana insarcinata?

Nu este foarte sigur daca orgasmul te ajuta sau nu sa ramai insarcinata. Evident, puteti ramane insarcinata fara a avea orgasm. Se intampla tot timpul. Dar poate orgasmul sa creasca sansele de conceptie?

Raspuns

Cercetatorii si-au pus intrebari cu privire la scopul orgasmului la femei, pentru ceva vreme, cu unele teoretizari ce sugereaza doar rolul sau de amuzament si altele care zic ca orgasmul ajuta cu adevarat ca o femeie sa ramana insarcinata.
Daca orgasmul feminim te poate ajuta sa ramai insarcinata, cum functioneaza acesta? Si ar trebui sa alergi dupa aur” in timpul conceperii bebelusului?

Ce spun cercetarile despre orgasmul feminin si modul de a ramane insarcinata

Exista doua ipoteze asupra modului in care orgasmul feminin poate ajuta o femeie sa ramana insarcinata. Una este cunoscuta sub numele de ipoteza poleaxe”. Aceasta spune ca scopul orgasmului la femei este ca acestea sa se simta relaxate si sa le aduca o stare de somnolenta. Prin pozitia culcata din timpul somnului, sperma poate fi ajutata pentru a gasi destinatia mai usor.
Nu este sigur daca pozitia intinsa dupa sex, te poate ajuta sa ramai insarcinata. Intr-un studiu care a analizat in mod special orgasmul si retentia spermei, studiile au descoperit ca intinsul nu pare sa imbunatatesca retentia de sperma.
Pe de alta parte, un studiu al tratamentului IUI, a descoperit ca femeile care au ramas pe orizontala, au fost mai norocoase in ceea ce priveste inseminarea.
Cealalta teorie referitoare la modul in care orgasmul ajuta la producerea sarcinii este numita upsuck”. Aceasta teorie arata faptul ca uterul si contractiile sale ajuta la urcarea lichidului seminal care este depozitat in vagin, aproape de colul uterin. Orgasmul ajuta apoi ca sperma sa se miste prin uter si prin trompele uterine.
Un studiu a masurat, de fapt, cantitatea de sperma flowback” (care se intoarce inapoi), adica cat de mult lichid seminal s-a scurs dupa sex, si a descoperit ca atunci cand orgasmul feminin se produce timp de un minut sau mai putin, inaintea ejacularii barbatului, cantitatea de sperma retinuta este mai mare. Ei au aflat de asemenea ca aceasta retentie a fost mai mare cand femeia a avut orgasm pana la 45 de minute dupa ejacularea barbatului.
Acest studiu a constatat, de asemenea, ca lipsa orgasmului sau prezenta acestuia, care a avut loc pe o durata mai mare de un minut inaintea ejacularii barbatului, duce la o scadere a retentiei de sperma.

Studiul nu a analizat, insa, si sansele de a ramane insarcinata o femeie. Daca sansele sunt mai mari cu orgasmul feminin, sau cu cat sunt mai mari acestea, este neclar.

Influentarea sexului bebelusului

Daca o femeie are sau nu orgasm in timpul procreerii, poate afecta sexul copilului. Atunci cand o femeia are orgasm, PH-ul devine mai alcalin, ceea ce este favorabil spermatozoizilor care produc un baietel. Daca femeia nu are orgasm, atunci este mai probabil sa aiba o fetita.

Atingerea orgasmului in timpul conceperii copilului

Deci, dupa citirea acestui articol, poate tu crezi ca ar trebui sa umbli "in cautarea aurului", in timpul crearii copilului. Exista, bineinteles, numeroase motive sa ai orgasm. Orgasmul este distractiv, placut si un excelent mijloc de eliminare a stresului.
Cu toate acestea, daca dorinta ta pentru orgasm este acaparata de cea de a ramane insarcinata, te poti simti tensionata. Daca te simti tensionata, incordata, poti avea dificultati in atingerea orgasmului, adaugand aici si frustrarea legata de sexul pentru conceperea copilului.
Cel mai bun mod de a-ti imbunatati sansele de orgasm in timpul sexului? Doar sa te bucuri de intimitate alaturi de partener. Fara presiuni vis-a vis de orgasm, fara acuzatii de vina. Doar pasiune, iubind sexul. Daca ai orgasm, este minunat, daca nu, este de asemenea bine.
Sursa: http://www.7p.ro/Default.aspx?PageID=1191#ixzz3h5FToGQA