Senatorul Haralambie Vochitoiu a sustinut o declaratie politica intitulata : Unitatile de invatamant preuniversitar si competitia ,, Scoala europeana" 2014", pe care o puteti citi in continuare.
Competitia "Scoala Europeana" se adreseaza unitatilor de invatamant preuniversitar care au fost si sunt implicate in programele europene din domeniul educatiei si formarii profesionale. Pentru stabilirea castigatorilor sunt evaluate criterii precum calitatea si coerenta managementului scolii, reflectat in documentele manageriale, dar si impactul pe care activitatile derulate in proiectele europene le-a avut asupra culturii organizationale si a ethosului scolii.
In cadrul editiei din anul 2014 a competitiei pentru obtinerea certificatului "Scoala Europeana", care s-a desfasurat sub inaltul patronaj al Parlamentului European, s-au inscris 117 unitati de invatamant din 35 de judete si din municipiul Bucuresti.
Competitia "Scoala Europeana" a fost lansata de Ministerul Educatiei Nationale, in 2004, ca semn al recunoasterii contributiei scolilor romanesti la sprijinirea eforturilor Romaniei de integrare in Uniunea Europeana. Competitia este recunoscuta de institutiile europene ca un bun exemplu de sustinere si valorizare a parteneriatelor scolare dezvoltate in cadrul programelor europene din domeniul educatiei si formarii profesionale.
Prim-ministrul Victor Ponta si ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, au premiat marti, 20 mai, la sediul Guvernului Romaniei, 65 de unitati de invatamant, castigatoare ale competitiei "Scoala Europeana" 2014.
Ca senator de Valea Jiului, reprezentand Colegiul nr.1 al judetului Hunedoara, sunt mandru ca pe aceasta lista restransa de unitati de invatamant castigatoare se regasesc si doua unitati scolare din judetul Hunedoara, respectiv Colegiul Economic ,,Hermes" Petrosani si Colegiul Tehnic ,,Matei Corvin" Hunedoara.
Felicit de la tribuna Senatului Romaniei pe toti elevii, profesorii, directorii si coordonatorii de proiecte din scolile care au primit distinctia.