Medicina traditionala chineza numeste fata "fereastra sanatatii tale". Fruntea, sprancenele, nasul, urechile, obrajii, barbia - toate acestea sunt indicatori ale functionarii bune sau proaste a organismului tau. Data viitoare cand iti apare un cos intr-una din aceste zone trebuie sa stii cum sa o rezolvi - de la radacina!
Partea de sus a fruntii este legata de sistemul digestiv. Cand digestia alimentelor pe care le consumi nu se face corect, toxinele se acumuleaza. Incearca sa bei si sa mananci produse cu antioxidanti ca ceai, apa cu lamaie si fructe de padure.
Daca iti apar cosuri deasupra sprancenelor, in partea de jos a fruntii, ai probleme cu somnul, esti stresata, deprimata. Pentru ca acneea ta sa dispara mai repede, culca-te devreme, inainte de ora 23.00.
Nasul este legat de inima. Daca iti apar aici cosuri, ai tensiune arteriala mare, din nou suferi de stres.
Cosurile care apar intre sprancene semnaleaza probleme cu ficatul din cauza unei diete bogate in grasimi sau/si a abuzului de alcool.
Rinichii nu mai functioneaza cum ar trebui daca iti apar cosuri pe urechi. Acestea s-ar putea datora consumului mare de sare si redus de apa.
Acnee pe partea dreapta a obrazului semnaleaza probleme cu plamanii. Probabil este cauzata de alergii, probleme respiratorii din cauza stresului si fumat.
Zona gurii si barbia este afectata de problemele de stomac. Acestea ar putea fi cauzate de fast-food sau constipatie.
Partile laterale ale obrajilor sunt legate de organele reproducatoare si rinichi. Probleme in aceste zone indica un dezechilibru hormonal si o menstruatie care fluctueaza.