Un accident banal a transformat-o intr-un monstru. Femeia s-a grabit sa raspunda la telefon, a alunecat si a cazut in baie. Acum, nici copiii nu o mai pot privi.
Lou Japp din Scotia, in varsta de 54 de ani, si-a pierdut un ochi si mare parte din jumatatea stanga a fetei, dupa ce a cazut in baie si a contactat fasceita necrozanta, o infectie bacteriana rara, scrie dailymail.co.uk.
Femeia este mama a sase copii si nu mai poate iesi in public fara sa-si acopere partea stanga a fetei. Pana si copiii ei se ingrozesc cand o vad.
Dupa accidentul banal, Lou a facut zeci de operatii. Medicii incearca sa-i reconstruiasca partea stanga a fetei. In anul 2008, femeia s-a grabit sa raspunda la telefon, a cazut si s-a taiat in baie. "Cand mi-au spus ca mi-am pierdut jumatate de fata, am fost devastata", a povestit femeia.
In ultimii cinci ani, femeia a trecut prin 30 de operatii, dar medicii nu au reusit sa-i reconstruiasca fata. Acum medicii incearca sa creeze o fata prostetica care ar putea da rezultate. Masca sofisticata va putea fi atasata in fiecare zi, cu un lipici special.
Fasceita necrozanta este o infectie bacteriana rara, care poate distruge pielea si tesuturile moi de sub ea, incluzand grasimea si tesutul care acopera muschii (fascia). Deoarece aceste tesuturi mor rapid (se necrozeaza rapid) o persoana cu fasceita necrozanta se spune ca este infectata cu o bacterie "mancatoare de carne", in mod special Streptococcus pyogenes.