Senatorul Florian-Dorel Bodog a sustinut o declaratie politica, de la tribuna Senatului Romaniei, intitulata: Importanta familiei in societatea romaneasca. Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice.
Declaratia mea politica de astazi se intituleaza: Importanta familiei in societatea romaneasca. In declaratia mea de astazi as dori sa va vorbesc despre importanta familiei pe plan social in Romania.
Familiile sunt nucleul de baza al societatii, oferind fiecaruia dintre noi valorile pe care se axeaza dezvoltarea noastra ca persoana: dragoste, respect reciproc, libertate, evolutie, intrajutorare si perpetuarea traditiilor.
In acest context, familia este inteleasa ca fiind cea mai insemnata uniune sociala de care depind dezvoltarea, stabilitatea si existenta intregii societati. O familie puternica, care traieste intr-un mediu economic si afectiv favorabil contribuie semnificativ la binele comunitatii din care face parte. Ea poate ajuta la reducerea saraciei, la promovarea egalitatii si la respectarea drepturilor omului.
Sprijinirea familiilor este cruciala pentru a asigura fructificarea potentialului lor la nivel maxim. Acest lucru inseamna sa constientizam nevoile si rolul lor in politicile de dezvoltare la nivel regional, national si mondial si sa pledam constant pentru un tratament egal al familiilor.
Pentru noi, in calitatea noastra de alesi ai cetatenilor, necesitatea asigurarii unui climat sanatos si prosper pentru familiile din Romania este o responsabilitate de care trebuie sa ne achitam prin elaborarea de programe si politici menite sa imbunatateasca constant nivelul de trai si de confort al familiilor. Este, astfel, necesara continuarea programelor care sustin direct si indirect nucleul familial, precum reformele in sanatate si educatie, politicile publice privind dezvoltarea demografica, imbunatatirea situatiei economice si crearea de locuri de munca mai bine platite, precum si a initiativelor sociale menite sa ofere resorturile de pe care familia moderna poate sa creasca in continuare.