Politisti din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale din cadrul Politiei Sectorului 4, impreuna cu un procuror din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti, in perioada OCTOMBRIE 2010 - IANUARIE 2011, au documentat activitatea unei grupari cu preocupari pe linia comiterii infractiunii de fals de monedă straina, dintre membrii acesteia fiind identificati L. ION de 25 de ani, din Bucuresti, G. VIRGIL de 47 de ani, din jud. Ialomita, P. ADRIAN de 42 de ani, din Bucuresti si A. IULIAN de 29 de ani, din Bucuresti.
La data de 13.01.2011, cadrele serviciului i-au surprins, in jurul orei 15.30, pe P. Adrian si G. Virgil care au luat de la o persoana necunoscuta suma de 5000 de dolari, falsi, in 50 de bancnote a cate 100 de dolari, pe care urmau sa-i vanda unui client gasit prin intermediul lui A. Iulian.
La randul lui, acesta a apelat la L. Ion pentru ca cel din urma sa-i gaseasca un client.
Cei trei s-au intalnit cu potentialul client, care era insotit de către L. Ion, la intersectia str. Calea Serban Voda cu Sos. Viilor, unde au fost imobilizati si retinuti de catre lucratori de politie din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale Sector 4. Asupra lui G. Virgil a fost gasit un cutit tip briceag, o maceta precum si o sabie-baston.
De asemenea, acesta avea interdictie de a se a afla in capitala, in această perioada, conform unei sentinte penale a Judecatoriei Sector 1.
Cercetarile sunt continuate de lucratori din cadrul Politiei Sectorului 4, Serviciul de Investigatii Criminale pentru documentarea intregii activitati infractionale a membrilor gruparii, cu cei in cauza in stare de retinere sub aspectul savarsirii infractiunii de fals de moneda.