Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa, Ambasada Frantei in Romania si Institutul Francez din Bucuresti anunta deschiderea expozitiei ”OCEANE LA MICROSCOP. Expozite foto de plancton marin”.
Vernisajul va avea loc miercuri, 13 mai 2015, de la ora 18.00 in holul principal al Muzeului de Istorie Naturala ”Grigore Antipa”, in prezenta domnului Michel Roy, Atasat pentru cooperare stiintifica/Ambasada Frantei in Romania, a domnului Dr. Luis Ovidiu Popa, Director General al Muzeului Narional de Istorie Naturala Grigore Antipa si a domnului Christophe Pomez, Atasat cultural si Director delegat al Institutului Francez din Bucuresti.
Cele 41 de planse avand drept tema de studiu planctonul vor ramane expuse in sala dedicata etnografiei mondiale si anatomiei omului din cadrul circuitul expoziției permanente a Muzeului Antipa pana pe data de 7 iunie anul curent.
Expozitia a fost prezentata in nu mai putin de 13 tari de pe mapamond, iar in Romania face parte din seria evenimentelor ce marcheaza conferinta Paris Climat 2015.
Organizatia nonprofit Tara Expéditions coordoneaza, inca din 2003, misiuni stiintifice de explorare a marilor si oceanelor lumii, in scopul constientizarii efectelor incalzirii climatice asupra ecosistemelor. Peste 500 de cercetatori au participat, timp de 10 ani, la expeditiile TARA; s-au parcurs 300.000 km in Groenlanda, Antarctica, Patagonia, Georgia de Sud, si in oceanele lumii (Tara Arctic - in Oceanul Arctic 2006-2008, Tara Oceane in 2009-2012).
Nu stim aproape nimic despre oceane, chiar daca viata noastra este legata in mod intrinsec de ele, afirma Etiene Bourgois, cel care, alaturi de Agnes B. a initiat acest proiect.
TARA ne invata cum sa iubim marea, a declarat Printul Albert II de Monaco. In aprilie 2006 Altetea Sa a condus o expediție la Polul Nord pentru a sensibiliza opinia publica in legatura cu fenomenul de incalzire globala.
Tara Expéditions este un proiect sustinut de Programul Natiunilor Unite pentru Mediu. In 2015 Tara Expéditions a obtinut statutul special de Observator pe langa ONU, cu un reprezentant permanent in Consiliul Economic si Social al Națiunilor Unite (ECOSOC).
Intrarea la vernisaj este libera, apoi expozitia va face parte din circuitul de vizitare al Muzeului.
Cu ocazia Noptii Muzeelor, pe data de 16 mai, publicul va putea vizita aceasta expozitie in mod gratuit.
Coordonator stiintific proiect expozitie: Dr. Emmanuel G. Reynaud.