Mariustuca.ro / 125 de opere de arta, concepute de artisti din 25 de tari, transmit un mesaj de speranta bolnavilor de hepatita C (Autoare: Magda Marincovici)
Pentru sensibilizarea publicului asupra suferintelor bolnavilor de hepatita C cronica, 125 de opere de arta contemporana au fost realizate de artisti din 25 de tari. Ele au fost expuse pentru prima data la Viena, la cel de-al 50-lea Congres European al Asociatiei pentru Studiul Ficatului (20-26 aprilie 2015).
Aceasta initiativa internationala, intitulata Perspective a fost initiata de un laborator farmaceutic, ca rod al unei relatii speciale dintre pictori, sculptori, fotografi si pacienti infectati cu virusul hepatitic C. Trebuie precizat ca unii dintre acesti pacienti, care au dat curs acestei initiative, s-au vindecat de aceasta infectie.
In total, sunt 125 de opere concepute in urma intalnirii dintre artisti si pacienti din 25 de tari, care pot fi admirate in expozitia PERSPECTIVE - ART, LIVER DISEASE AND ME . Astfel, pacientul si artistul s-au intalnit si au discutat in mod deschis despre viata bolnavului de hepatita C. Aceste discutii s-au transpus in opere unice, care reflecta un episod special pe care artistul l-a impartasit cu un pacient. Aceasta expozitie va fi la dispozitia publicului din toata lumea si ofera o viziune originala asupra bolii, a modului de a o tine sub control si de a scapa de ea.
Toate operele transmit un mesaj de speranta si de dorinta de a determina o modificare a conceptiei asupra acestei boli. Pentru a admira aceste opere accesati www.perspectives.gallery.